Florentino Perez izabrao nasljednika Carla Ancelottija; Može li bolje? Ne može!

Uvijek razmišlja korak unaprijed

Florentino Perez izabrao nasljednika Carla Ancelottija; Može li bolje? Ne može!

Admin Čaušević

Florentino Perez ima odliku da savršeno zna percipirati određene stvari zbog čega i jeste najsupješniji klupski predsjednik u svijetu fudbala. Iako je nedavno produžena saradanja sa Carlom Ancelottijem, Perez ništa ne prepušta slučaju i već je dgovorio narednog trenera.

U dva mandata kao predsjednik Reala Perez je do sada donio šest Liga prvaka, a sedmu ima priliku donijeti 1. juna na Wembleyu kada će Kraljevi igrati protiv Borussije Dortmund.

Osvojena ukupno 32 trofeja su odlična pokazatelj koliko je Perez uspješan kao predsjednik. Osim u osvajanju trofeja, odličan je i u potezima za fudbalskoj pijaci, pa je tako već sada kreirao odličan tim čije vrijeme tek dolazi.

Kraljevi u svojim redovima imaju niz sjajnih mladih igrača kao što su Jude Bellingham, Vinicius i Federico Valverde, a od naredne sezone priključit će im se i Kylian Mbappe. Svi oni su mlađi od 26 godina.

Los Blancose sa klupe na odličan način predvodi Carlo Ancelotti. Nedavno je sa Italijanom potpisan ugovor do 2026. godine. Iako uživa Perezovo povjerenje jasno je da i on neće do vijeka sjediti na klupi.

Upravo iz tog razloga Perez je već pronašao zamjenu za 64-godišnjeg Ancelottija i teško je da može bolje od izbora kojeg je napravio predsjednik Reala.

Oglasi

Naime, naredni koji će sjesti na klupu Reala bit će Xabi Alonso koji je impresionirao apsolutno sve u svojoj prvoj punoj sezoni na klupi Bayer Leverkusena s kojim je postao prvak Njemačke.

Alonso iz vremena kada je bio fudbaler Real Madrida

Apotekari su imali niz od čak 51 meča bez poraza što je apsolutni rekord u modernom fudbalu. Htio je Alonsa i Bayern, ali se Španac zahvalio na pozivu iz Bavarske.

Alonso je prije nekoliko dana doživio težak poraz u finalu Europa lige od Atalante, ali Perez je svjestan da nekada sjajni stručnjak samo na taj način stječe iskustvo i priprema teren za izazove u Realu.

Do sada se u nekoliko navrata špekulisalo da se Alonso ne želi obećati drugom klubu jer čeka poziv iz Madrida kako bi naslijedio Ancelottija. Zato je između ostalih odbio Bayern i Liverpool.

Posao u Bayeru je prvi pravi u seniorskom fudbalu za Španca i za kratko vrijeme se uspio dokazati i najaviti veliku trenersku karijeru. Perez ga čeka raširenih ruku...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Važne dane svoje karijere Alonso je proveo u Real Madridu i savršeno je upoznat kako stvari funkcionišu među Kraljevima te je to jedan od razloga zašto ga želi Perez.

U prošlosti je predsjednik Los Blancosa napravio puni pogodak dovođenjem Zinedinea Zidanea koji mu se odužio sa tri Lige prvaka. Istom scenariju se nada i sa Alonsom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
Sada nam je i Perez dnevna doza.Ne moze proci niti jedan dan bez Pereza.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi