Kroos najveću tajnu prvo rekao Modriću i natjerao ga na suze, sada moli Pereza: "Ne želim da..."

Otkrivaju se novi detalji

Kroos najveću tajnu prvo rekao Modriću i natjerao ga na suze, sada moli Pereza: "Ne želim da..."

Admin Čaušević

Toni Kroos je na opšte iznenađenje odlučio da okači kopačke o klin nakon što završi nastup na Evropskom prvenstvu. Nijemac je već danima glavna tema u Madridu, a svakodnevno pristižu novi detalji šta se dešavalo prethodnih dana.

Tokom posljednje decenije između Kroosa i Luke Modrića se stvorilo ogromno prijateljstvo, a posljednji detalji najbolje zapravo pokazuju koliko Nijemac vjeruje hrvatskom veznjaku.

Naime, prema pisanju madridskih medija Modrić je bio prvi igrač Reala kojem je Kroos saopštio da se planiran penzionisati nakon Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Dvojica sjajnih fudbalera su godinama unazad činili možda i najbolji tandem veznih reda u historiji pa nije ni čudo zašto između njih vlada poseban odnos i veliko povjerenje.

Ta odluka je sigurno rastužila Hrvata. U prilog tome svakako ide i oproštajna objava na društvenim mrežama koju je osvajač Zlatne lopte posvetio Kroosu.

Poslije toga Kroos je istu vijest saopštio još dvojici saigrača od povjerenja. U pitanju su Federico Valverde koji će vjerovatno naslijediti njegov broj osam, a zatim i Lucas Vazquez.

Oglasi

Naredni koji je saznao za Kroosovu izneđujuću odluku bio je trener Carlo Ancelotti, dok je sada već legendarni njemački veznjak Florentinu Perezu sve rekao tek dan prije nego što će se oprostiti.

Zanimljivo da Kroos pred posljednji meč na stadionu Santiago Bernabeu protiv Betisa nema i posebnu želju za Pereza i sve zvuči pomalo nerealno, ali isto tako govori koliko je zapravo njemački veznjak skroman.

Naime, Kroos je navodno rekao Perezu da ne želi nikakvu posebnu posvetu na svom oproštajnom meču od madridske publike te je tako sve u Realu ostavio u čudu.

Inače, novinarka Real Madrid TV Arantxa Rodriguez je objasnila kako će navijači za Kroosa pripremiti posebnu koreografiju dok će ga u drugom poluvremenu Ancelotti izvesti iz igre kako bi bio nagrađen aplauzima.

Do sada je Kroos za Real odigrao 463 utakmice između ostalog osvojio četiri Lige prvaka, isto toliko titula Lige prvaka. Igrač takvog kalibra je definitivno zaslužio spektakularan oproštaj, ali zanimljivo da on to ne želi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prepostavlja se da će nakon utakmice protiv Betisa Kroos organizovati oproštaju privatnu zabavu i to samo za odabrane.

Njegov posljednji meč kao igraču Reala bit će finale Lige prvaka, njegovo čak sedmo u karijeri, protiv Borussije Dortmund, 1. juna na Wembleyu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SactownCali
Casevicu pa doklen vise
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi