Tmurna noć i za Real: Osasuna neporažena odlazi iz Madrida
FOTO: EPA

Kraljevi ostali bez domaća tri boda

Tmurna noć i za Real: Osasuna neporažena odlazi iz Madrida

H. Zilić

U vandrednom 11. kolu La Lige Real Madrid je dočekao Osasunu i konačan rezultat je glasio 0:0.

Real je prvu priliku imao u 14. minuti preko Mendya, zatim u 19. minuti preko Asensija, međutim odbrana gostiju je bila sigurna. Zaprijetio je i Vinicijus u 22. minuti.

Još jedan dobar napad Reala u 28. minuti, ali Carvajal je u završnici upropastio odličnu šansu za domaćine. Tri minute kasnije u šansi i Casemiro, ostalo je 0:0.

Camavinga je pokušao u 34. minuti, lopta odlazi preko gola, a gosti su zaprijetili u 38, minuti preko Martineza, no na odmor se odlazi pri rezultatu 0:0.

U nastavku prvu šansu ponovo ima Mendy, igrala se 47. minuta. Tri minute kasnije velika šansa za goste, Moncayola je bio neprecizan iz dobre pozicije.

Real je imao više od igre, stvarali su nekoliko odličnih prilika. U šansama su sredinom prvog poluvremena bili Rodrygo, Kross, Mendy, Vinicijus, a Benzema je u 65. minuti pogodio i prečku, ali mreža Osasune je bila začarana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osasuna ponovo prijeti u 76. minuti, Garcija dobro skače nakon jednog prekida, šutira glavom, lopta odlazi pored gola Reala.

Do kraja meča još nekoliko prilika pred oba gola, ali završilo je 0:0 i Osasuna je neporažena napustila Madrid.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

think
Igralo se na 1 gol čitavu utakmicu, ali kad neće onda neće..
16 0
Vienner
Smrad o kluba 0:0 i hoces neke trofeje
3 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi