Iznenađenje u Madridu: Real nije iskoristio igrača više i penal
FOTO: EPA

Baskijci došli do pozitivnog rezultata

Iznenađenje u Madridu: Real nije iskoristio igrača više i penal

Haris Zilić

U sedmom kolu španske La Lige uzbudljiv meč odigran je u Madridu.

Real je na Santiago Bernabeu dočekao tim Osasune, koji se u večerašnjoj utakmici pokazao kao veoma tvrd orah.

Konačlan rezultat je glasio 1:1 čime su gosti došli do velikog boda.

Madriđani su imali više od igre, kontrolu, posjed lopte, nekoliko odličnih prilika, a sve je to krunisano u 42. minuti kada je Vinicus Junior pogodio za 1:0, asistent kod gola je bio Alaba, to je bio i rezultat prvog poluvremena.

Gosti se bude u nastavku, imali su neki stihijskih napada, nisu toliko bili u defanzivnom bloku, što je dobilo i nagradu u 50. minuti kada Kike Garcija pogađa za 1:1 na dodavanje Unaija Garcije.

To je bila dobra opomena za Real koji je sredinom drugog poluvremena nametnuo svoj stil igre i krenuli su uraganski napadi prema golu gostiju iz Pamplone.

Posao je domaćinima olakšao asistent kod gola Osasune Unai Garcia koji je u 78. minuti dobio crveni karton, a pored toga bio je dosuđen penal za domaćine. Ipak, Karim Benzema nije iskoristio udarac sa bijele tačke, ostalo je 1:1.

Dvije minute kasnije Benzema u novoj prilici, postigao je pogodak, ali VAR je poništio isti tako da na semaforu nije bilo promjene rezultata.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do kraja susreta Real je tražio pobjedonosni pogodak, ali odbrana Osasune je izdržala i osvojila veliki bod.

Nakon sedam odigranih kola Real ima 19 bodova kao i vodeća Barcelona, dok je Osasuna hit prvenstva i trenutno su šestopalsirani sa 13 osvojenih bodova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Navijači penal madrida na aparatima!
2 6
Klicko
Kurtoja falio al vraćamo se iduće kolo jos jači hala Madrid
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi