Real Madrid ovog ljeta nije kupovao, ali narednog slijedi pravi spektakl

Krenut će žestoko u prelazni rok

Real Madrid ovog ljeta nije kupovao, ali narednog slijedi pravi spektakl

M. Šljivak

Real Madrid ovog ljeta nije dovodio pojačanja.

Predsjednik kluba Florentino Perez je na kraju prošle sezone jasno rekao da klub zbog rekonstrukcije stadiona i financijskih gubitaka neće dovoditi velika imena, pa su se u klub samo vratili fudbaleri koji su bili na posudbi.

Ovo ljeto je u Madridu proteklo mirno, ali već naredno bi moglo biti veoma uzbudljivo, jer će Kraljevi krenuti po francuski trio koje mnogi smatraju najboljim mladim fudbalerima Evrope.

Real će sve snage usmjeriti na dovođenje Kyliana Mbappea, Dayota Upamecana i Eduarda Camavinge i sve će podrediti kako bi ovaj trio zaigra od naredne sezone na Santiago Bernabeu.

Camavinga je za sada najbliži dresu Kraljeva. On je već počeo pregovore i već bi u januaru posao sa 17-godišnjim vezistom Rennesa mogao biti završen. Cijena bi trebala biti oko 60 miliona eura.

Također, tu je i sjajno štoper RB Leipziga Dayot Upamecano. I on je privukao veliku pažnju na sebe, povezivao se sa brojnim velikanima, ali je ovog ljeta odlučio ostati u Leipzigu.

Ipak, već narednog ljeta uslijedit će transfer. Real ga silno želi i on bi mogao biti novo lice u odbrani kraljevskog kluba.

Na kraju kao šlag na tortu je čudesni Kylian Mbappe. Fantastični napadač PSG-a odavno je želja Reala, ne krije ni on da bi volio zaigrati na Bernabeu, a ovaj transfer bi mogao biti jedan od najvećih u historiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, i Mbappe će dobiti bogat ugovor od Reala. Postoji obostrana želja za saradnjom, ali za razliku od Camavinge i Upamecana, njegovo angažovanje će biti najteži posao za Real.

Sa ovim fudbalerima, te sa izuzetno mladom ekipom koju su doveli ranije, Real ima tim za budućnost i mogli bi biti stvoreni novi Galaktikosi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
Camavinga je nevjerovatan igrač. Pratio sam ga prošle sezone, sa 16 godina bio je standardni prvotimac, ta kontrola igra, ulazak u duele s takvom hrabrosti i lakoćom mogu sigurno da kažem da nije baš normalno za praktično dijete od 16 godina, i to najteža pozicija na terenu veznjak ispred svoje odbrane. Takav je bio i Mbape i sad je čista klasa, jednostavno se vidi kako takvi igrači odskaču od generacije svoje. Onda vidim neke medjede sa 30 godina u guzici koji se profesionalno bave fudbalom i useru se kad prime loptu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi