U Real Madridu šokirani izgledom Edena Hazarda: Opet je pretjerao na ljetovanju

Zapustio se ponovo

U Real Madridu šokirani izgledom Edena Hazarda: Opet je pretjerao na ljetovanju

Edmir Škorić

Eden Hazard se, kao i prošlog ljeta, na pripremama Real Madrida pojavio s prekomjernom težinom.

Čini se da belgijski reprezentativac nije naučio ništa iz vlastitih grešaka. Prošlu sezonu počeo je s nekih pet kilograma više nego što je trebao da ima, a sada je opet došao teži nego što se očekivalo.

Prema Sportu, Real Madrid je zabrinut što 29-godišnjak ponovo nije u formi i njegova profesionalnost i predanost klubu dovedeni su u pitanje. Pretpostavlja se da Edenu za "oporavak" treba barem 20-ak dana, odnosno dva-tri uvodna kola La Lige.

Navijači su također nezadovljni Edenovim ponašanjem i nebrigom, pa pozivaju klub da šansu umjesto Edena ipak da 20-godišnjem Vinicius Junioru.

U Realu su nezadovoljni i što je nedovoljno oporavljeni Eden bio pozivan u reprezentaciju Belgije, ali doduše tu nije odigrao nijednu minutu. Madriđani bi radije da je on ostao u Španiji i da je to vrijeme provodio s kondicijskim trenerom Gregoryjem Dupontom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Istina je. Neću to skrivati, ali kad sam na odmoru, na odmoru sam. Nabacio sam pet kilograma. Ja sam tip koji se brzo ugoji, ali brzi i istopi kile", rekao je prošlog ljeta Hazard L'Equipeu.

Jedan gol u samo 22 utakmice prošle sezone je premalo za nekoga kog je Real Chelseaju platio 88 miliona funti. Imao je i nesretne povrede, ali definitivno će morati mnogo više u novoj sezoni jer, poznato je, Real nema pretjeranog strpljenja, nije ga imao ni za mnogo veće igrače.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

felee
Kiks karijere odlazak u Real ..
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi