Real Madrid ovoliko novca na pojačanja nije potrošio deset godina

Kraljevi odriješili kesu

Real Madrid ovoliko novca na pojačanja nije potrošio deset godina

Iako prelazni rok još uvijek nije zvanično ni počeo, Real Madrid je učinio ono što su španski mediji najavljivali otkad se Zinedine Zidane vratio na klupu.

Kraljevi su krenuli u potpuni remont ekipe, a do sada su već dovedena četiri pojačanja.

Nakon što su došli Rodygo iz Santosa i Diego Militao iz Porta, klub je u ovoj sedmici ozvaničio i dolaske Luke Jovića te Eena Hazarda.

Na Rodryga je potrošeno 45 miliona eura, na Militaa 50, Jovića 60 i Hazarda 100 miliona evropskih novčanica s tim da bi cijena za Hazarda mogla ići i do 130 miliona s bonusima.

To znači da je Real do sada potrošio ukupno 255 miliona eura što je najveća cifra koju su Kraljevi izdvojili za pojačanja još od ljeta 2009. godine i dolaska Cristiana Ronalda.

Osim najboljeg igrača Reala u historiji, tog ljeta su klub pojačali Kaka za 67 miliona eura, Karim Benzema za 35, Xabi Alosno za 34, Raul Albiol za 15, Alvaro Negredo za pet, Esteban Granero za četiri i Alvaro Arbeloa za četiri miliona eura. To znači da je klub potrošio tri miliona eura više nego ovog ljeta.

Naravno, za očekivati je da će do kraja ovog prelaznog roka Real dodatno da se pojača, a naredna meta bi trebao biti Christian Ericsen koji je nedavno rekao kako je spreman za nove izazove u karijeri. To znači da će rekordi rok iz ljeta 2009. godine brzo pasti na drugu poziciju.

Tek potpisao za Real, a madridski mediji već "iskopali" Hazardove izjave za Messija

Posljednji fudbaler koji je za sada potpisao ugovor sa Real Madridom je Eden Hazard.

Hazard je s Kraljevima potpisao ugovor na pet godina, a na Santiago Bernabeu trebao bi biti predstavljen naredne sedmice nakon što završi posao s reprezentacijom Belgije.

Saga oko dolaska Hazarda u Real trajala je skoro pola godine, a ove sedmice su klubovi konačno objavili da je sve dogovoreno, te da je Belgijanac sada zvanično član kraljevskog kluba.

No, zanimljivo je da su se mediji privrženi Real Madridu prisjetili Hazardovih izjava na račun Lionela Messija koje im se baš i ne sviđaju.

Marca je objavila izjavi Hazarda kada je rekao da je za njega Messi najbolji igrač svih vremena i da on čak nema nikakvu konkurenciju na tom polju.

"Kažete da postoje dva igrača koja su najbolja svih vremena? Nema šanse! Samo je jedan najbolji svih vremena: On, Lionel Messi", rekao je svojevremeno Hazard.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, u španskim medijima postala je "popularna" izjava iz prošle godine kada su u Ligi prvaka igrali Chelsea i Barcelona, a Hazard je doveo na Stamford Bridge svoje sinove da vide na djelu kapitena Barcelone.

"Dvije utakmice protiv Barcelone 2018. godine nisu moje najbolje uspomene na tu godinu. Bio sam sretan što igram protiv Barcelone i Messija, ali nisam uspio uraditi što sam želio. Moja tri sina su uživo s tribina pratila meč na Stamford Bridgeu. Najstariji od njih je veliki Messijev fan. Ustvari, svi oni su fanovi Messija. Oni su ga taj dan željeli vidjeti jer Messi je poseban igrač", izjavio je Hazard 2018. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
Barcelona dala toliko za onog Coutinha i Dembelea, jedan vise igra PS a drugog jedva cekaju da se riejse pa i za upola para koliko su dali za njeg...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi