Real Madrid ozvaničio dolazak novog igrača: Čudo od djeteta stiglo za 45 miliona eura!

Brazilac pojačao Kraljeve

Real Madrid ozvaničio dolazak novog igrača: Čudo od djeteta stiglo za 45 miliona eura! · Zvanično

Real Madrid je danas ozvaničio dolazak još jednog fudbalera. 

Nakon što su ovog ljeta klub pojačali Luka Jović, Ferland Mendy, Eden Hazard i Eder Militao, red je došao na Brazilca Rodryga koji u klub dolazi iz Santosa.

Ovaj transfer je već od ranije poznat, a danas je dobio i zvaničnu potvrdu. Rodrygo je stigao u Madrid i bit će predstavljen na Santiago Bernabeu stadionu u 13.00 sati.

Inače, riječ je o fudbaleru za kojeg su se otimali brojni velikani među kojima su PSG i Barcelona, a Real ga je na kraju kupio za vrtoglavih 45 miliona eura.

Momak ima samo 18 godfina, igra na poziciji krilnog napadača, a u prošloj sezoni brazilske Serije A postigao je osam golova uz tri asistencije iako je imao samo 17 godina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za mladu reprezentaciju Brazila odigrao je 10 mečeva i postigao tri pogotka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi