Real Madrid po prvi put ispred Barcelone nakon 818 dana
(Foto: EPA)

Zanimljiva statistika

Real Madrid po prvi put ispred Barcelone nakon 818 dana

M. Šljivak

Real Madrid je fantastično otvorio novu sezonu u La Ligi.

Izabranici Zinedinea Zidanea su slavili protiv Celte u Vigu, a na uvijek neugodnom Balaidosu su slavili sa 3:1.

Sa druge strane aktuelni prvak Barcelona poražena je na San Mamesu od Athletic Bilbaa sa 1:0, spektakularnim golom Aritza Aduriza u 89. minuti i nakon prvog kola su iza Real Madrida.

Odavno Kraljevi nisu bili na tabeli ispred Barcelone. Čak 818 dana tim iz Madrida je konstantno gledao u leđa katalonskom klubu, a posljednji put su ispred njih bili u sezoni 2016/2017, kada su osvojili titulu prvaka.

Od tog trenutka Barcelona je dominirala u La Ligi. Real je bio iza, a posebna je teška bila prošla sezona kada je madridski velikan igrao zaista loše.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U narednom kolu Real će imati dobru šansu da ostane ispred Barce. Na Santiago Bernabeu dolazi Valladolid, dok Barcelonu na Nou Campu čeka još jedan težak izazov.

Stiže im pojačana ekipa Betisa i sigurno da će se igrači aktuelnog prvaka morati dobro potruditi da bi došli do trijumfa u ovom meču.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mase007
Barca sanja LP dok Real glat 3 uzastopno. I sta sada?
2 0
Hooruk
Sta ste se upalili, novinari su samo cinjenicu iznijeli. A real je bas bio sila dok je “osvajao” te 3 lige sampiona, evropski velikani im nista nisu mogli ali zato u prvenstvu i kupu svako ih naguzi kako stigne i nema tu nista sporno i cudno sto glat osvoje ligu sampiona a nemogu dobiti getafea, levantea, espanjola i ostale velikane.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi