Real Madrid ne misli stati - Na ljeto stiže još jedno čudo od djeteta
FOTO: EPA

Mladi štoper iz Lillea

Real Madrid ne misli stati - Na ljeto stiže još jedno čudo od djeteta

Esmer Oštraković

Uprava Real Madrida želi da naredno ljeto bude posebno po pojačanjima koje će dovesti u klub. Naravno prva želja je Mbappe, ali ukoliko dođe on neće biti jedino "posebno" pojačanje.

Kako prenose španski mediji Real Madrid će na ljeto pokušati zavrpiti transfer čuda od djeteta iz Lillea. Njegovo ime je Leny Yoro.

Upravo Yoro označen je kao perfektno rješenje za budućnost Real Madrida kada je riječ o poziciji štopera i Real će ići na sve ili ništa za njegovo dovođenje.

Yoro ima osamanest godina i mladi je reprezentativac Francuske, a ukoliko ga uspiju dovesti u Španiju Real Madrid će za njega morati da plati pravo bogatstvo.

Njegov ugovor sa Lilleom važi do ljeta 2025. godine, a fudbaler je itekako upoznat sa interesom Real Madrida.

Oglasi

Pitanje je da li će Lille pristati da ga pusti za manje od 60 miliona eura jer on ulazi u posljednju godinu ugovora, ali navodno Yoro nema namjeru potpisivati nikakvo produženje ugovora sa trenutnim timom.

Ukoliko ga Lille ne bude htio prodati po manjoj cijeni postoji mogućnost da ga na ljeto 2025. godine izgube za džabe.

Prva meta je naravno Mbappe

Saga o transferu Kyliana Mbappea u Real Madrid čini se da je gotova. List Le Parisien donosi informaciju kako je Francuz odabrao Kraljeve ispred PSG-a i saopštio je odluku gdje će igrati naredne sezone.

"Kylian Mbappe je odabrao Real Madrid. Francuz napušta PSG na kraju sezone", tvrdi Le Parisien i dodaje:

Oglasi

"On je odlučan da obuče dres Reala. Ne očekuju se nikakve drastične promjene u narednom periodu", navodi se.

Tako će se, po svemu sudeći, saga oko francuskog napadača konačno završiti, a Real Madrid će dobiti još jednog spektakularnog fudbalera.

Modrić na kraju sezone odlazi iz Real Madrida?

Modrić je prihvatio ponudu Real Madrida nakon što mu je rečeno da će i dalje imati veoma važnu ulogu u ekipi, ali je na kraju shvatio da ništa nije onako kako je rečeno. Inda tvrdi da se zbog svega Modrić osjeća izdano.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ostao je zbog jedne stvari. Da, Luka Modrić ostao je zbog trenera. Imao je ponudu iz Saudijske Arabije. Nakon nekoliko mjeseci on čak nije ni trinaest igrač u ekipi. Zbog toga je ljut", rekao je Inda, te je nastavio:

"On je pristojan i na lijep način je rekao Ancelottiju da su ga izdali i da su ga izigrali. Nije mu Ancelotti obećao da će biti starter, ali rekao je da će igrati i da će računati na njega. Da li je to tako? On je tek 16. igrač u Real Madridu. Klub mu neće produžiti ugovor na kraju sezone i pustit će da da ide".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi