Real Madrid prodao Jamesa velikom rivalu
Foto - EPA

Odlazi nakon šest godina

Real Madrid prodao Jamesa velikom rivalu

M. Šljivak

James Rodriguez napušta Real Madrid.

Kako tvrde španski mediji, Kraljevi su dogovorili transfer kolumbijskog fudbalera, a on će karijeru nastaviti u redovima velikog rivala Atletico Madrida.

Cijena transfera bit će između 10 i 15 miliona eura, ali njegovom prodajom Real oslobađa popriličnu svotu novca koju su izdvajali za njegovu platu i koja je išla i do 20 miliona eura.

James će tako nakon šest godina napustiti Real Madrid. Nije se Kolumbijac dokazao u dresu jednog od najvećih klubova svijeta, ali je osvojio sve što je mogao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukupno je James odigrao 125 utakmica za Real. Postigao je 37 golova, a prethodne dvije sezone je proveo na posudbi u Bayernu.

Ranije je 29-godišnji Kolumbijac igrao za Monaco, Porto, Banfield i Envigado.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Tek ce se sada vidjeti kakav je to igrac, nije dobio ni priliku u Realu
6 1
AmarSahi
Trebao je ostati u Bayernu, tu je dobijao dosta prilike. Znam da je bio na posudbi ali ga je Bayern trebao odkupiti.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi