Bellingham zabio gol Sevilli, pa nije mogao da vjeruje šta je uradio glavni sudija!

Pogodak Reala nije priznat

Bellingham zabio gol Sevilli, pa nije mogao da vjeruje šta je uradio glavni sudija!

Endin Čaušević

Sevilla i Real Madrid igraju derbi desetog kola La Lige, a prvih deset minuta meča obilježila su dva poništena gola kraljevskog kluba. Posebno je zanimljiva situacija iz osme minute kada je gol postigao Jude Bellingham, no potom je vidio da od toga nema ništa.

Real Madrid je odlično počeo meč u Sevilli i u četvrtoj minuti uspio je da povede sa 1:0 kada je Federico Valverde iskoristio grešku odbrane domaćih, no slavlje je kratko trajalo jer je reagovao VAR i gol gostiju poništio zbog ofsajda.

Samo četiri minute kasnije Real Madrid ponovo je uspio da zatrese mrežu Seville i činilo se da sada nema ništa sporno, no Kraljevi su ostali u šoku kada su vidjeli da sudija pokazuje da od gola nema ništa.

Naime, sve je počelo kada je Lucas Ocampos završio na podu nakon duela s Antoniom Rudigerom i žalio se da je dobio ozbiljan udarac od igrača Reala.

Međutim, glavni sudija Bengoetxea je prvo pokazao da faula nema i da Ocampos nastavi da igra, a to je bio znak za igrače kraljevskog kluba da krenu u kontru.

Oglasi

Kontra je bila fantastična i u tri poteza su igrači Reala bili ispred gola Seville, te je Bellingham pogodio mrežu protivničkog tima, ali kada se okrenuo šokirao se jer je sudija pokazivao da od gola nema ništa.

Bengoetxea je nakon što je Ocamposu pokazao da nastavi meč nekoliko sekundi kasnije se okrenuo i vidio da igrač Seville leži i prekinuo je susret iako je Real krenuo u kontru.

Igrači kraljevskog kluba nisu vidjeli da je glavni sudija signalizirao da se meč prekine kako bi se Ocamposu ukazala pomoć i uspjeli su da povedu sa 1:0, ali slavlje je kratko trajalo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U početku im nije bilo jasno šta se dešava i zašto gol nije priznat, ali se na ponovljenom snimku vidjelo da je glavni sudija zaista prekinuo meč dok je lopta još bila na polovini Real Madrida.

Trenutak iz osme minute i šta se sve dešavalo na Ramon Sanchez Pizjuan stadionu POGLEDAJTE OVDJE.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
HAHHAHA PA KAKO SU GLUPI IGRACI PENAL VARDRIDA HAHHAHA
0 1
Klicko2
Nadoknaditi će to sudija u drugom poluvremenu,no sikiriki
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi