Real Madrid spriječio veliku senzaciju i zadržao četiri boda prednosti

La Liga

Real Madrid spriječio veliku senzaciju i zadržao četiri boda prednosti

E. Škorić

Real Madrid je u 22. kolu španske La Lige ugostio Elche i uz dosta muke došao do boda (2:2).

Lider La Lige ispustio je bodove tamo gdje su svi očekivali da će uzeti čitav plijen. Elche, tim iz donjeg dijela tabele, može jasno da bude neugodan rival svakome, ali malo ko je očekivao da će danas u Madridu na Santiago Bernabeu biti na pragu osvajanja sva tri boda, ali nedostajalo je gostima malo sreće, snage i koncentracije da zadrže najprije 2:0, a zatim i 2:1 vodstvo.

Real je od početka meča zagospodario terenom, to se i očekivalo, te je stvorio nekoliko dobrih prilika u prvih 45 minuta, no nije ih uspio iskoristiti.

Najbolju je bez dileme imao Karim Benzema, ali prvi strijelac Kraljeva u 33. minuti očajno šutira penal i loptu šalje visoko preko gola.

Kada već Real ne uspijeva iskoristiti svoje šanse, Elche dolazi do gola u 42. minuti. Lucas Boye je glavom zabio iz blizine, pa gosti neočekivano idu na pauzu s prednošću.

U 52. minuti novi penal za Real, ali je VAR poništio prethodnu odluku sudije. U 76. minuti novi šok za domaće, pošto je Boye iskosa s desne strane preciznim i prizemnim udarcem povisio na 2:0 i izgledalo je kao da je sve gotovo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real ne odustaje, a vraća ga u život novi penal u 82. minuti. Luka Modrić je preuzeo odgovornost i pogodio. Madriđani su krenuli na sve ili ništa, pa u 92. minuti dolaze do 2:2. Eder Militao je sjajno skočio i loptu glavom proslijedio u mrežu nakon sjajnog centaršuta Viniciusa.

Real ostaje lider s 50 bodova, a pošto je i Sevilla remizirala jučer s Celtom, razmak između njih ostaje četiri boda. Treći je Betis s 40 bodova, Atletico s 36 na četvrtom mjestu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Daj jos koji penal hahahahaha.Maleni Elche biva pokraden 2 puta u istoj sedmici od fasistickog frankovskog kluba
2 16
Klicko
Sramote ove pokradose Elche 2 puta u sedmici hahaha to im je u krvi
2 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi