Real nakon velike pobjede saznao loše vijesti: Vezista plaćen 80 miliona eura zadobio povredu

Neće ga biti određeno vrijeme, prilika je to i za Luku Modrića

Real nakon velike pobjede saznao loše vijesti: Vezista plaćen 80 miliona eura zadobio povredu

Samir Mlaćo

Real Madrid je u velikom derbiju savladao Barcelonu 2:1, ali Madriđani su ubrzo saznali loše vijesti.

Naime, francuski vezista Aurelien Tchouameni povrijedio je stopalo, te ga neće biti šest do osam sedmica.

Tako govore prve prognoze, a potvrdio je to i popularni Fabrizio Romano.

Francuz kada igra ove sezone od prve minute, Real ne zna za poraz, te je jasno koliko znači za tim Carla Ancelottija. Upisao je 14 nastupa i dodao jedan pogodak, a stigao je iz Monaka za čak 80 miliona eura.

Ugovor ima do ljeta 2028., a sigurno da će povreda biti problem za Kraljeve. On je protiv Barcelone odigrao 90 minuta, ali sada će biti van terena.

Zanimljivo da su se nedavno pojavile špekulacije da ga želi i Arsenal, te da su Englezi spremni platiti sjajno obeštećenje kako bi ga doveli.

Oglasi

Povreda 23-godišnjaka biće prilika za neke druge igrače, prije svega za iskusnog Luku Modrića koji je odlučio ostati u Madridu, ali ne može se baš pohvaliti minutažom. Šansu dobijaju neki 'novi klinci', pa se o Hrvatu mnogo pisalo proteklih sedmica.

Spominje se čak i mogući odlazak Modrića već na zimu, ali sada bi povredom Tchoumenija mogao dobiti mnogo veću minutažu. U El Clasicu upisao je i 500. nastup za Real.

"Ponosan sam na ovo dostignuće. 500 utakmica je posebna brojka, posebno protiv velikog rivala u El Clasicu. Ovo dostignuće i pobjeda, šta čovjek više može poželiti? Sretan sam i ponosan što sam ovo ostvaario u najvećem klubu u historiji fudbala", rekao je Luka Modrić.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Luka je u 500 odigranih utakmica za Kraljeve upisao 37 pogodaka i 78 asistencija. Osvojio je sve što je mogao, a 2018. godine proglašen je najboljim fudbalerom svijeta.

Real je lider u La Ligi i ima 28 bodova nakon 11 kola, a na istom skoru je i Girona. Atletico Madrid ima 25, ali i utakmicu manje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi