Kroos krenuo da siđe s bine, pa se vratio po mikrofon i javno rekao kome ide dres s brojem osam!

Toni Kroos je našao svog nasljednika u Real Madridu

Kroos krenuo da siđe s bine, pa se vratio po mikrofon i javno rekao kome ide dres s brojem osam!

Endin Čaušević

Toni Kroos sinoć se oprostio od navijača Real Madrida na proslavi trofeja Lige prvaka, ali prije nego što je sišao s bine uzeo je mikrofon u ruke i pred cijelim svijetom rekao ko će od naredne sezone nositi njegov broj osam na dresu kraljevskog kluba.

Kroos je na najbolji mogući način završio svoju igračku karijeru kada je klupski fudbal u pitanju jer je u subotu uspio ponovo da osvoji Ligu prvaka s Real Madridom.

Ovaj 34-godišnjak nedavno je saopštio da nakon Evropskog prvenstva ide u penziju što je iznenadilo sve s obzirom da sigurno još uvijek može da igra na najvećem nivou još nekoliko sezona.

Međutim, Kroos želi da ode sa scene dok je još uvijek na vrhuncu i to je uspio da uradi osvajanjem trofeja Lige prvaka.

Igrači i navijači Real Madrida sinoć su u Madridu proslavili osvajanje 15. titule prvaka Evrope po čemu je ovaj klub apsolutni rekorder.

Naravno, u centru pažnje se tokom proslave našao i Kroos jer su mu navijači Real Madrida skandirali "Toni ostani" što najbolje govori o tome kakav statu njemački veznjak ima u kraljevskom klubu.

Oglasi

Kroos se nažalost neće predomisliti kada je prenzionisanje u pitanju, a prije zvaničnog završetka igračke karijere očekuje ga još nastup za reprezentaciju Njemačke na Evropskom prvenstvo koje počinje za desetak dana.

No, tokom proslave Kroos je napravio neočekivanu stvar jer kada je mikrofon došao u njegove ruke javno je odlučio da kaže kome će predati broj osam koji je godinama nosio u Realu, te smatra da je to pravi izbor.

"Broj osam sada je slobodan. Meni je zadovoljstvo dati broj osam ovom momku Valverdeu i siguran sam da on to itekako zaslužuje", rekao je Kroos.

Kada je Kroos rekao da je broj osam slobodan navijači Reala već su znali šta se sprema i počeli su skandirati "Fede, Fede", a nakon toga urugvajski veznjak je došao do svog sada već bivšeg saigrača.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kroos je u Real Madrid stigao prije deset godina iz minhenskog Bayerna za 25 miliona eura. U dresu kraljevskog kluba odigrao je 465 utakmica, dao je 28 golova i upisao 99 asistencija, te je osvojio sve što je mogao s ovim timom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi