Jude Bellingham tokom proslave "ostao bez medalje", a onda su svi vidjeli gdje je ona završila

Mama Denise nije mogla sakriti emocije

Jude Bellingham tokom proslave "ostao bez medalje", a onda su svi vidjeli gdje je ona završila

Endin Čaušević

Jude Bellingham jedan je od najzaslužnijih što je Real Madrid osvojio Ligu prvaka jer igra sezonu iz snova, te sigurno nije mogao ni zamišljati bolji početak u kraljevskom klubu. Englez je i nakon dodjele pehara bio u centru pažnje jer su svi vidjeli gdje je na kraju završila njegova zlatna medalja.

Real Madrid još jednom je pokazao zbog čega je najveći klub na svijetu jer Kraljevi nisu previše blistali u finalnoj utakmici u kojoj se Borussia Dortmund ispromašivala, a onda je stigla za njih ona najgora kazna.

Kraljevski klub je u drugom poluvremenu žestoko kaznio Dortmund za sve promašaje i u devet minuta završio je pitanje pobjednika.

Real je do prednosti na Wembleyju stigao u 74. minuti kada je Dani Carvajal zabio gol nakon što je Toni Kroos odlično centrirao iz kornera.

Drugi gol klub iz Madrida postiže devet minuta kasnije. Bellingham je sjajno uposlio Viniciusa Juniora koji je izašao sam na golmana Dortmunda, te je uspio da pogodio za 2:0 i stavi tačnu na ovo finale.

Jasno je da su Bellingham i Vinicius vjerovatno među najzaslužnijim igračima što je Real uspio da postane prvak Evrope jer igraju zaista nevjerovatnu sezonu. Istu su krunisali na najslađi način, a to je osvajanje Lige prvaka, te mnogi smatraju da će se upravo njih dvojica boriti za Zlatnu loptu.

Oglasi

Nakon utakmice gledali smo veliko slavlje igrača Real Madrida na Wembleyju gdje su bile i porodice fudbalera kraljevskog kluba.

No, u centru pažnje našao se upravo Bellingham koji je nakon dodjele pehara ostao bez svoje medalje, ali onda je postalo jasno gdje je završila zlatna medalja zvijezde Real Madrida.

Engleski veznjak je zlatnu medalju dao svojoj majci Denise koja je posvetila svoj život sinovima Judeu i Jobeu, te je imala ogromna odricanja kako bi oni ispunili svoje snove i uspjeli u fudbalu.

Najbolji dokaz je kada je Jude potpisao za Dortmund, a njegova majka Denise napustila je posao i kuću u Birminghamu kako bi sa sinom otišla u Njemačku, te kako bi on imao sve što mu je potrebno da se maksimalno fokusira samo na fudbal.

Oglasi

Sada im se to isplatilo na najbolji mogući način, a Bellingham je odmah nakon dodjele otišao do svoje majke i uručio joj zlatnu medalju jer zna da ne bi danas bio tu da nije bilo nje i njenog ogromnog odricanja.

Denise nije mogla sakriti suze zbog uspjeha svog starijeg sina, a emocije su bile na maksimumu kada joj je Jude dao zlatnu medalju koja će sada krasiti njihov porodični dom.

Bellingham je prije godinu dana upravo iz Dortmunda stigao u Real za 103 miliona eura i njegov dolazak bio je pun pogodak. Ove sezone za Kraljeve je odigrao 42 utakmice u svim takmičenjima, dao je 23 gola i upisao 13 asistencija što je za jednog veznjaka zaista fantastičan podvig.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U prvoj sezoni s Real Madridom je osvoji Ligu prvaka, La Ligu i španski Superkup. Također, proglašen je i za igrača sezone u Španiji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi