Real Madrid u četvrtak može biti prvak, a za titulu mu treba jedan od tri scenarija

Madriđanima malo treba

Real Madrid u četvrtak može biti prvak, a za titulu mu treba jedan od tri scenarija

E. Škorić

Nakon pobjede u Granadi, Real Madrid je sve bliže naslovu i čini se da je samo pitanje kada će zvanično biti proglašen prvakom.

Zahvaljujući pobjedi u Granadi Real je otišao na plus 4 Barceloni dva kola prije kraja, što znači da mu je pobjeda dovoljna da postane prvak.

Prvu "meč loptu" Real ima u četvrtak protiv Villarreala kada će ugostiti ovaj tim. Ostvari li pobjedu, Real će početi sa slavljem već za dva dana. Ukoiko se desi da ne pobijedi, Real će, ako Barcelona ne izgubi od Osasune, morati da sačeka do vikenda.

Konkretno, sve bi se onda znalo u nedjelju kada se u istom terminu od 21 sat igraju sve utakmice 38. kola. Real Madrid će gostovati Leganesu i juriti pobjedu za naslov, dok će Barcelona igrati kod Alavesa.

Postoji tračak nade među Kataloncima da će Real neočekivano kiksati već protiv Villarreala u četvrtak, no bit će potrebno čudo da tim Zinedinea Zidanea ispusti prednost od četiri boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Real je jučer upisao devetu uzastopnu pobjedu i nije nijednom prosuo bodove od juna, kada je liga nastavljena nakon pauze zbog pandemije koronavirusa.

Opcije Real Madrida da budu prvaci ovog četvrtka, 16. jula:
Pobjeda u Villarrealu, bez obzira na rezultat Barcelone.
Neriješeno protiv Villarreala i da Barcelona ne pobijedi Osasunu.
Poraz od Barcelone i da Barcelona izgubi od Osasune.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salihović23
Poraz od Barcelone i da Barcelona izgubi... Ima logike.. XD
11 0
Vuk13
Ako bi imali isto bodova da li se gleda gol razlika ili medjusobni omjer
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi