Samo čudo može spriječiti Real Madrid da osvoji titulu

Još samo jedna pobjeda je potrebna Kraljevima

Samo čudo može spriječiti Real Madrid da osvoji titulu

E. Škorić, foto: EPA

Nogometaši Real Madrida večeras su u Granadi slavili s 2:1 i došli su na korak od titule.

Madriađni su upisali devetu uzastopnu pobjedu od nastavka nogometa poslije pandemije koronavirusa, a s obzirom na neke kikseve Barcelone, sve je izvjesnije da će Real ponovo postati prvak.

Iako se Granada smatra nezgodnim rivalom protiv kojeg nije lako osvojiti bodove, Real je ipak bez prevelikih problema došao do pobjede, a golove su postigli Mendy i Benzema u prvom poluvremenu.

Domaćin je golom Machisa u 50. minuti uspio da se vrati u život, ali Real do kraja nije dopustio novi gol i kiks koji bi ga mogao u konačnici koštati titule.

Momčad koju s klupe vodi Zinedine Zidane ima četiri boda više od Barcelona dva kola prije kraja prvenstva. Real još ima domaći meč s Villarrealom i gostujući s Leganesom, dok Barcelonu nakon Osasune čeka meč sa Alavesom.

Kataloncima će sve biti uzalud ako Real ostvari samo još jednu pobjedu.

[streamable]https://streamable.com/bqjodx[/streamable]

Potražite više informacija na temu La Liga:

[streamable]https://streamable.com/ivke3m[/streamable]

[streamable]https://streamable.com/3rlmdq[/streamable]

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
Ma ovo su sudije krive. Mendi nije smijo pucat iz onog ugla, Benzema napravio korake kad je dao gol... Tako bi razmisljali uefalonini navijaci. Sampioniiiii, jos milimetar i Kraljevi su na tronu.
16 3
Salihović23
Nevjerovatno prvo poluvrijeme Reala, mislio sam u drugom još par komada i to je to... Kad jedna greška sve promjeni. Courtois trenutno u top 3 najboljih golmana. Jos jedna pobjeda i titula. ¡Hala Madrid!
14 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi