"Pala prva žrtva" katastrofe na Etihadu: Sanjao o ostanku u Real Madridu, a sada pakuje kofere

Ništa od novog ugovora

"Pala prva žrtva" katastrofe na Etihadu: Sanjao o ostanku u Real Madridu, a sada pakuje kofere

E. Čaušević

Real Madrid doživio je sinoć težak poraz na Etihadu od Manchester Cityja (4:0) i oprostio se od Lige prvaka za ovu sezonu. Debakl je teško pao mnogima u klubu, a čini se najviše Florentinu Perezu koji je najavio velike promjene u igračkom kadru i čini se da je već poznata "prva žrtva" sinoćnjeg poraza u Manchesteru.

Kraljevski klub nije uspio da se plasira u finale i ostane u borbi za odbranu titule prvaka Evrope, ali malo ko je mogao očekivati da će doživjeti baš tako težak poraz u sinoćnjem revanšu protiv Cityja.

Građani nisu imali nimalo milosti prema Real Madridu i uspjeli su na kraju da slave sa 4:0 i osvete im se za poraz u prošlogodišnjem polufinalu Lige prvaka.

Ovaj poraz teško je pao Real Madridu, a španski mediji cijelog jutra bruje o tome da je Florentino Perez bio ljut zbog lošeg zalaganja na terenu

Perez je najviše razočaran igrom najiskusnijih igrača, a zbog toga se počelo špekulisati o tome da bi Luka Modrić, Toni Kroos ili Karim Benzema mogli ostati bez ugovora i da bi na ljeto neko od njih mogao napustiti Madrid.

No, tako drastične poteze kraljevski klub neće praviti, ali je jasno da će biti promjena u igračkom kadru. Perez je izgubio strpljenje s pojedinim igračima, a madridski AS piše da se već sada zna ko će biti "prva žrtva".

Oglasi

Prvi igrač kojem je saopšteno da neće ostati u Real Madridu naredne sezone je navodno Dani Ceballos kojem također ističe ugovor na kraju sezone.

Ceballos je u nekoliko navrata prethodnih sedmica pričao o tome koliko želi da ostane i da se nada novom ugovoru, a kako stvari stoje želja mu neće biti ispunjena, a klub je to "prelomio" nakon sinoćnje katastrofe na Etihadu.

Također, ranije su već otpisani Mariano Diaz, Ferland Mendy, Andriy Lunin i Alvaro Odriozloa, dok će klub uložiti sve napore da se riješi i Edena Hazarda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako stvari stoje od igrača kojima ističu ugovori jedino su sigurni Modrić, Benzema i Kroos koji su dogovorili već nastavak saradnje. Vjerovalo se da će i Ceballos ostati u Real Madridu, no ovaj 26-godišnjak će sreću morati potražiti u nekom drugom klubu.

Ceballos je u Real Madrid stigao na ljeto 2017. godine iz Betisa za 17 miliona eura, a igrao je i dvije sezone na posudbi u londonskom Arsenalu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Sanska_Prangija
Perez je najviše razočaran igrom najiskusnijih igrača, a zbog toga se počelo špekulisati o tome da bi Luka Modrić, Toni Kroos ili Karim Benzema mogli ostati bez ugovora i da bi na ljeto neko od njih mogao napustiti Madrid. Pa u nastavku bas ta trojica vec potpisala novi ugovor
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti