Iz protesta šutio dvije minute i zaplakao, pa opleo po Ancelottiju i igračima, samo jednog pohvalio

Nevjerovatan Gutijev nastup šokirao Španiju

Iz protesta šutio dvije minute i zaplakao, pa opleo po Ancelottiju i igračima, samo jednog pohvalio

Endin Čaušević

Real Madrid doživio je sinoć težak poraz na Etihadu u revanšu polufinala Lige prvaka od Manchester Cityja rezultatom 4:0. Nakon ispadanja iz ovog takmičenja u centru pažnje našao se bivši igrač tog kluba Guti koji je imao nevjerovatan televizijski nastup na kojem je čak zaplakao, a potom osuo paljbu po Carlu Ancelottiju i fudbalerima kraljevskog kluba.

Kraljevi su u prvoj utakmici na Santiago Bernabeuu odigrali 1:1 protiv Cityja i očekivalo se da će sinoć na Etihadu pružiti veći otpor i boriti se za plasman u finale gdje bi branili titulu prvaka Evrope, ali se to nije desilo.

Manchester City je u sinoćnjoj utakmici očitao lekciju Kraljevima i deklasirao ih sa 4:0, te se osvetio za poraz u prošlogodišnjem polufinalu Lige prvaka.

Težak poraz uzdrmao je Kraljeve koji su se zbog veoma loše predstave na Etihadu našli na meti žestokih kritika javnosti, a nisu ih štedili ni nekadašnji igrači tog kluba.

U centru pažnje našao se nekadašnji veznjak Guti koji je upravo u Realu proveo najbolje dane svoje karijere. Guti je gostovao u emisiji španskog medija El Chiringuito gdje je nakon utakmice imao veoma zanimljiv nastup.

Mnogi su u čudu gledali emisiju nakon utakmice kada je Guti dobio riječ da nešto kaže, kamera ga je snimala, a on je preko dvije minute samo šutio.

Oglasi

Guti je na taj način pokazao protest zbog očajne igre Kraljeva, a čak je tokom šutnje i zaplakao. Poraz mu je očito teško pao, a kada je konačno odlučio nešto da kaže osuo je paljbu po Ancelottiju i igračima Reala.

"Nisam vidio da je Real Madrid igrao fudbal, šta je bio trenerov plan igre? Ovakav Real Madrid nam je pokazao da su nam na ljeto potrebna pojačanja i to hitno. Ova ekipa je pročitana i stara, potrebno je da se nešto uradi i nekim igračima zahvali na saradnji. Ne razumijem plan trenera. Čekaš da Vinicius napravi neko čudo. Šta je inače plan B ako se to ne desi, očito ništa", rekao je Guti.

Nekadašnji veznjak kraljevskog kluba je na kraju poručio da samo jedan igrač ovog tima ne zaslužuje kritike nakon sinoćnje blamaže i da je jedini bio na svom nivou.

"Ancelotti i svi igrači Reala su večeras bili očajni. Jedini koji je bio na nivou je Courtois i njemu niko ništa ne može prigovoriti. Svi ostali neka se zapitaju...", dodao je Guti na kraju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Guti u posljednje vrijeme često kritikuje Real Madrid što se navijačima baš ne sviđa, ali sinoćnji performans koji je imao svojom šutnjom, suzama i na kraju kritikama je mnoge ostavio bez teksta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bajernovac
Real je sinoc odigrao kukavicki a i smjesno ..Bayern ispao od emirata na svoke dvije greske a nisu bili nadigrani Real sinoc kao da nije postojao posebno Bemzema Modric u kojeg se kunu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi