Zašto igrači Reala mirišu znojne dresove? Iza degutantnog rituala krije se oružje koje daje krila

Sve je legalno

Zašto igrači Reala mirišu znojne dresove? Iza degutantnog rituala krije se oružje koje daje krila

Admin Čaušević

Mongi ljubitelji fudbala su zapazili pojedine igrače Reala kako tokom utakmice mirišu svoje znojom natopljene dresove. Koliko god to izgledalo odvratno, tajno oružje umazano u tkivo dresa im itekako pomaže zbog toga i godinama dominiraju svjetskom fudbalskom scenom.

Patrick Vieira je prije 20 godina, dok je igrao za Arsenal, počeo je s mazanjem grudi posebnim gelom prije nego što bi izašao na teren. Tada su se mnogi pitali zašto je crvena majica natopljenu i zalijepljenu za prsa.

"Isprva je to izazvalo veliku pažnju i čak se mislilo da je nešto ilegalno, ali to je bilo nešto vrlo jednostavno... Lijek za djecu", prisjetio se nedavno Arsene Wenger, trener čuvene generacije Arsenala koja je sezonu u Premiershipu okončala bez poraza.

Poslije toga eksperiment je proširen na nekoliko igrača iz ekipe Topnika, kao što su Eboue, Kolo Toure i Gilberto Silva. Rezultat je bio i više nego učinkovit.

[twitter]https://twitter.com/7_fran777/status/1643917285638242305[/twitter]

Ritual su sada obnovili igrači Real Madrida, koji ga izvode u grupama od pet igrača. Neposredno prije nego što sudija označi početak utakmice, igrali Reala odlaze do klupe kako bi im fizioterapeuti namazali prsa čudesnom mašću koja nema drugog cilja nego otvoriti nosnice i otčepiti ih.

Oglasi

Fudblaeri Real Madrida stavljaju ga i na svoje dresove, kako im učinak ne bi posustao tokom utakmice i mentol mogu koristiti dok igraju.

"Ljekoviti miris ulaza kroz nos i usta kako bi pomogao disanje. Također služi za ublažavanje manjih bolova u mišićima i zglobovima", piše ugledna Marca.

Zahvaljujući eukaliptusu koji ima vazodilatatorsko i protuupalno djelovanje, pomaže i u poboljšanju cirkulacije te pospješuje dovod kisika u pluća i mišiće, što može biti mali plus u takmičenjima s maksimalnim naporom, poput fudbala. To je jedan od glavnih lijekova u slučajevima astme.

Na upotrebu famoznog gela se ne može gledati kao doping. Gel Vicks VapoRub sadrži kamfor, terpentin, mentol, ulje eukaliptusa, timol i ulje oraha kao sastojke.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Posljednjih sedmica digla se pometnja na društvenim mrežama zbog upotrebe ovog lijeka koju igrači Real Madrida koriste, međutim u svemu nema ništa ilegalno.

Ista slika će biti ponovljena u srijedu navečer na Etihadu peposredno prije početka revanš susreta polufinala Lige prvaka. Kraljevi će tražiti svoje drugo uzastopno finale nako što su odigrali 1:1 na svom stadionu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

addebisi
Olićenje legalnosti Frankov klub
0 1
jeroha1987
Ne pise se znojom nego znojem
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi