Mbappe ili Haaland? Zvijezda Reala iskreno odgovara koga više želi za saigrača

Morao je izabrati

Mbappe ili Haaland? Zvijezda Reala iskreno odgovara koga više želi za saigrača

E. Škorić

I Erling Haaland i Kylian Mbappe su se povezivali i još povezuju s Real Madridom, ali samo jedan od njih bi ovog ljeta trebao put španske prijestolnice.

Haaland za sada nema namjeru napustiti Manchester City, dok je Francuz već saopštio čelnicima PSG-a da odlazi na ljeto. Svi vjeruju da je Real Madrid njegov novi klub, mada to nećemo definitivno znati prije ljeta jer je 25-godišnjak do juna, barem na papiru, igrač PSG-a.

Zvijezda Real Madrida i Francuske Aurelien Tchouameni danas je stao pred medije gdje je prvo odgovorio na pitanje kojeg bi igrača više volio za saigrača u Los Blancosima, odnosno koga više cijeni - Kyliana Mbappea ili Erling Haalanda.

"Mbappe ili Haaland? Više volim Mbappea. Haaland je sjajan igrač, ali više volim Mbappea”, rekao je mladi Francuz i njegov odgovor je ipak bio očekivan.

Real Madrid će u četvrtfinalu igrati protiv aktuelnog prvaka Manchester Cityja, gdje je Francuz dao svoje mišljenje i o ovom meču.

Oglasi

“Mi smo Real Madrid, ne možemo se nikoga bojati. Lani su nas izbacili i tražit ćemo osvetu. Želimo pokazati ko je Real Madrid."

“Ako želiš biti najbolji, moraš pobijediti najbolje. Igrat ćemo utakmicu za utakmicom kako bismo podigli trofej u junu", rekao je Tchouameni.

Tchouameni (24) je u Real došao iz Monaca, a igrao je još za Bordeaux. Monacom je igrao finael Kupa Francuske 2021. godine, dok je s Kraljevima osvajao Kup kralja, Svjetsko klupsko prvenstvo i Superkup Evrope.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, nema nikakve sumnje da je najdraži trofej u dosadašnjem dijelu karijere osvojio s Francuskom (Liga nacija), a ostat će mu žal što u Kataru nije uspio doći do svjetskog zlata. Francuska je tada bila sjajan, a ipak na kraju na penale izgubila od Messijeve Argentine.

Iako Francuska ima zastrašujuć roster, Tchouameni će svakako biti dio selekcije koja će igrati tokom ljeta na Euru u Njemačkoj, osim naravno ako ne doživi neku povredu ili dođe do nekih neplaniranih problema i sukoba sa selektorom Didierom Deschampsom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi