Real na krilima Ronalda slavio u gostima kod Celte

Portugalac postigao dva gola za pobjedu

Real na krilima Ronalda slavio u gostima kod Celte

Edmir Škorić

Nogometaši Real Madrida slavili su u Vigu protiv Celte pogocima Cristiana Ronalda.

Portugalski reprezentativac igra u velikoj formi, što je pokazao i na stadionu Celte, koja je ponovo namučila goste iz Madrida, no Real je na kraju slavio s 2:1. Kraljevi su dominirali u večerašnjem susretu, Javi Varas je branio sve i svašta u prvih sat vremena.

 

U 61. minuti Oezil je izveo korner s lijeve strane, na kraju je jedan gostujući nogometaš pucao izvan šesnaesterca, lopta sretno dolazi do Ronalda, koji matira Varasa. Samo dvije minute kasnije, Celta je izjednačila.

 

Augusto Fernandez je prošao po desnoj strani, poslao povratnu loptu za talentiranog Iaga Aspasa, njegov udarac blokirao Pepe, Diego Lopez ostao na krivoj nozi i lopta je završila iza njegovih leđa. 

 

Do novog vodstva izabranici Josea Mourinha dolaze u 72. minuti. Kaka je bio bliži lopti, golman domaćih uklizao i srušio ga, a sudac pokazao na bijelu tačku. Ronaldo je siguran za 2:1. Ovom pobjedom Madrižani su pretekli na tabeli gradskog rivala Atletica, koji večeras dočekuje Real Sociedad.

 

Što se Ronalda tiče, on sada na kontu ima 26 golova u Primeri ove sezone.  

 

 

Primera, 27. kolo:

Celta - Real M. 1:2 (Aspas 63/ Ronaldo 61, 72 - penal)

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

 




Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti