Real nezaustavljiv u pohodu na treću vezanu titulu prvaka Evrope!
Real je osvojio dvije Lige prvaka zaredom, može li i treću?

Pobjeda protiv Bayerna u Minhenu

Real nezaustavljiv u pohodu na treću vezanu titulu prvaka Evrope!

Fudbaleri Real Madrida porazili su Bayern Minhen večeras na gostovanju sa 2:1 u okviru prvog meča polufinala Lige prvaka. 

Prvi period susreta je počeo dobro. Bayern je prvi zaprijetio nakon što je Lewandowski došao do lopte poslije greške Carvajala i dodao do Mullera koji se veoma loše snašao. Kroos je pokušao da uzvrati na drugoj strani, ali neprecizno je ubacio.

Kasnije se ušlo u mirniji tok i nije bilo posebnih prilika ni dešavanja. Jedino vrijedno pomena su dvije povrede koje su zadesile Bayern, pa su iz igre morali izaći Boateng i Robben, a ušli su Sule i Alcantara. Na naredna uzbuđenja čekalo se do 23. minute, a tada je zaprijetio Carvaja, međutim lako je to bilo za Ulricha.

Pet minuta kasnije Bayern je poveo. James je dodao do Kimmicha koji je prošao po desnoj strani i kada su svi očekivali centaršut on je šutirao te pogodio za vodstvo svog tima. Samo šest minuta kasnije Ribery je bio u velikoj šansi, ali katastrofalno je primio loptu. Tri minute poslije toga pokušao je i Hummels, ali slabo je to bilo.

Sve promašaje Bayerna Real je kaznio u posljednjoj minuti. Marcelo je sjajno pogodio sa ruba šesnaesterca i bilo je to 1:1. To je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Real je odigrao tačno koliko mu treba, takav je barem utisak. Bayern je ponovo napadao, a Real je prijetio iz kontri i polukontri. Bayern je prvi zaprijetio u nastavku, ali ispred Mullera sjajno reaguje Varane. Bilo je to u 50. minuti. Samo sedam minuta kasnije, Real je poveo. Nakon velike greške Rafinhe Lucas Vazquez i Asensio su odigrali dupli pas poslije kojeg ovaj drugi pogađa i bilo je to 2:1 za goste iz Madrida.

Bayern se nije predavao u tim trenucima. Ribery je odmah zaprijetio, ali njegov udarac fantastično brani sjajni Keylor Navas. Samo tri minute poslije toga Ribery je ponovo zaprijetio, ali ponovo brani Navas. U 68. minuti Bayern je imao sjajnu šansu, ali Muller i Lewandowski se nisu najbolje snašli. Minut kasnije ponovo je pokušao Ribery, ali pored gola. Real je uzvratio preko Benzeme koji se našao u velikoj prilici u 77. minuti, ali Ulrich je odbranio njegov šut.

Kasnije je susret ušao u mirniji tok i ništa posebno se nije dešavalo do kraja. Jedino vrijedno pomena je dobra prilika za Lewandowskog koji je šutirao pored gola.

Revanš susret je na rasporedu za samo šest dana u Madridu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi