Real obezbijedio prvo zimsko pojačanje

Odriču se De Gee

Real obezbijedio prvo zimsko pojačanje

Kako izvještaju mediji u Španiji, Real Madrid je obezbijedio prvo pojačanje u januarskom prelaznom roku, što znači i dobre vijesti za Manchester United.

Kraljevi će naime u januaru angažiti golmana Athletic Bilbaoa, Kepu, što znači da se odriču angažmana Davida de Gee. 

Kepi na kraju sezone ističe ugovor, a baskijski klub nemoćan je da zadrži svoga čuvara mreže. Klub insistira na otkupnoj klauzuli od 75 miliona eura, no mladi golman tu stavku ne želi u svome narednom ugovoru, pa ga odbija produžiti.

Tako će naredna Realova akvizicija donijeti dobre vijesti timu Josea Mourinha, jer bi se Real, sasvim evidentno, konačno odrekao dugogodišnje svoje želje.

Španski golman bio je nakorak od prelaska u Real 2015. godine, no tada je transfer propao u samom finišu prelaznog roka. Malo poslije toga De Gea je produžio ugovor s Unitedom.  

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kepa Arrizabalaga rođen je 3. oktobra 1994. Bio je član generacije Španije koja je osvojila juniorsko evropsko prvenstvo. Dok je mogao igrati za mladu reprezentaciju Španije ubilježio je 22 nastupa. Dva puta je pozivan u A selekciju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi