Real odbio 50 miliona eura za Asensija
Foto: EPA

Liverpool poslao ponudu

Real odbio 50 miliona eura za Asensija

Midhat Šljivak

Ekipa Real Madrida odbila je ponudu Liverpoola vrijednu 50 miliona eura za mladog fudbalera Marca Asensija.

Kako navode AS i Cadena Cope, Redsi su na adresu Kraljeva poslali ponudu od čak 50 miliona eura za 21-godišnjeg ofanzivca, ali je ta ponuda odbijena.

Navodno, trener Zinedine Zidane ozbiljno računa na Asensija u narednoj sezoni i odlučeno je da vaj mladi fudbaler nije na prodaju.

Asensio je član Kraljeva postao u januaru 2015. godine. Stigao je iz ekipe Mallorce, a prošlu sezonu je proveo na posudbi u Espanyolu, gdje je potpuno eksplodirao.

Ove sezone šansu za igru uglavnom dobija s klupe. Ipak, uprkos tome je ostavio dobar utisak, a ukupno je u 29 odigranih susreta ostvario učinak od devet golova i tri asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sigurno je da je velika budućnost pred ovim momkom. On to igrama na terenu iz utakmice u utakmicu i pokazuje, a tek mu je 21 godina i pred njim je još mnogo velikih utakmica.

Liverpool će se tako morati okrenuti drugim opcijama, jer očigledno je da Real nema namjeru pustiti ovog momka da ode.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi