Real odlučio: Gareth Bale može ići!
Velšanin nije pokazao ono što se od njega očekivalo. Došlo je vrijeme za rastanak od Kraljeva (Foto: EPA)

Odluka kluba

Real odlučio: Gareth Bale može ići!

M. Šljivak

Madridski Real spreman je da se odrekne usluga Garetha Balea.

Kako navodi španski AS, rukovodstvo Reala donijelo je odluku o prodaji velškog reprezentativca i on će vjerovatno napustiti ekipu nakon šest godina.

Predsjednik Reala Florentino Perez, koji je Balea doveo 2013. godine u najvećem transfer kluba ikad, želi prodati 29-godišnjeg ofanzivca kako bi dobio dodatni novac za transfere koje namjeravaju napraviti tokom ljeta.

Iako AS tvrdi da je odluka Kraljeva već donijeta Baleov agent Jonathan Barnett još uvijek nije obaviješten o odluci, ali i to će biti završeno u narednim danima.

Velšanin se odavno povezuje sa odlaskom iz Madrida. Posebno se o tome počelo pričati prethodnih mjeseci, a nekoliko klubova je navodno u igri za njegov potpis.

Najviše se spominje transfer u Manchester United, stidljivo se spominje i minhenski Bayern, ali i njegov nekadašnji klub Tottenham.

Gareth Bale u Realu nikad nije opravdao očekivanja. Imao je veliki broj povreda, ali je ipak uspio tokom šest godina da u 224 odigrana meča postigne 102 pogotka.

Ove sezone također ne blista. Uspio je 14 puta pogoditi protivničku mrežu u 35 nastupa, no uklopio se u sivilo ostatka ekipe i izvjesno je da igra posljednje utakmice u dresu Kraljeva.

Za šest godina u Realu Bale je osvojio 12 trofeja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
U Liverpool
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi