Zidane dobio sjajne vijesti pred polufinale Lige prvaka

Igrači se oporavljaju od povreda

Zidane dobio sjajne vijesti pred polufinale Lige prvaka

Haris Zilić

Real Madrid će u utorak igrati prvi meč polufinala Lige prvaka protiv Chelseaja.

Pred ovaj duel Krlajevi su dobili sjajne vijesti. Za razliku od dvomeča sa Liverpoolom u prethodnoj rundi, sada su na raspolaganju Dani Carvajal, Raphael Varane i Eden Hazard.

Također u tim se i nakon kraće pauze vraća Toni Kross, ali Zinedine Zidane još uvijek neće moći računati na usluge Sergija Ramosa.

Real je u prvenstvu napravio dva kiksa. Prvo su u gostima remizirali protiv Getafea, a zatim i na svom terenu protiv Betisa, te napravili dva velika koraka unazad u borbi za titulu. Ipak u prvenstvu je još uvijek sve otvoreno, tako da će Real, Barcelona, Atletico i Sevilla do kraja prvenstva voditi veliku borbu za titulu.

S druge strane, Real će tražiti kroz Ligu prvaka šansu za trofej u ovoj sezoni.Posbeno raduje povratak Varanea, ali i Hazarda, iako je Belgijanac daleko od svoje prave forme, možda protiv bivšeg kluba bude odigrao utakmicu sezone i jednu od najboljih u dresu Reala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Utakmica između Reala i Chelsea na programu je u utorak od 21 sat, a u srijedu će drugi polufinalni duel odigrati Manchester City i PSG.

Podsjetimo, branioc titule Lige prvaka iz prošle sezone minhenski Bayern u četvrtfinalu je ispao od PSG-a, tako da ćemo u finalnom meču u Istanbulu krunisati novog klupskog prvaka Evrope za sezonu 2020/2021.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Śmeker007
Toni Kroos i vi pisete sa dva S ?! Svaka cast novinarstvo...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi