Real predstavio novu taktiku izvođenja kornera, navijači ih ismijavaju

Neuspješno

Real predstavio novu taktiku izvođenja kornera, navijači ih ismijavaju

Edmir Škorić

Mnogi koji su pratili susret Lige prvaka između Real Madrida i Union Berlina, a naročito svi oni koji prate sve mečeve kraljevskog kluba, uočili su da je ekipa Carla Ancelottija uvela određene promjene kod izvođenja kornera.

Real je na otvaranju grupne faze Lige prvaka na Santiago Bernabeuu ugostio Union Berlin,a debitant u ovom takmičenju namučio je favorizovane Kraljeve.

Bundesligaš je odlijevao napadima Reala, držao mrežu sačuvanom do samog kraja, a onda je ipak Jude Bellingham uspio da jedan odbijanac pospremi u mrežu za konačnih 1:0.

Real je tako sigurno krenuo u borbu za trofej, a tokom utakmice navijači su zapazili promjene u načinu izvođenja kornera.

Luka Modrić je uzeo da izvede korner, ali mu se ubrzo pridružio saigrač David Alaba. Defanzivac je stao ispred Hrvata, a čini se kako je cilj bio da se od protivnika sakrije namjera kod izvođenja kornera.

Oglasi

U dva-tri navrata su to igrači Reala pokušali, ali nisu ništa postigli time, osim što su ih neki ismijavali na društvenim mrežama.

"Real Madrid izmišlja nove tehnike kornera, ali izgleda kao da ni sami ne znaju šta je plan", napisao je jedan od navijača.

"Korneri Reala su poput kutije čokolade – nikad ne znaš kakvo te iznenađenje čeka sljedeći put", napisao je drugi navijač.

"Ovo je čudno, šta je cilj?", pitao se još jedan navijač.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, upravo od kornera je sve počelo u petoj minuti nadoknade kada je postignut gol za pobjedu. Lotpa je došla do Federica Valverdea, koji je šutirao, na kraju se odbilo do Bellinghama, a Englez postigao gol za tri boda.

Otkako je došao iz Borussije Dortmund, Bellingham redovno zabija i postao je već sada jedan od ključnih igrača madridskog kluba.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joe17
Hahahahahahahah, nisi se jos rokn'o?
2 0
Klicko2
Oni imaju samo taktiku za penale i povlastice kod sudaca.Inače prazni mozgovi bas kao i navijači toga fašističkog polukluba
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije