Real pronašao još jednog brazilskog dragulja, platit će ga oko 25 miliona eura

Pedro Guilherme dolazi u januaru

Real pronašao još jednog brazilskog dragulja, platit će ga oko 25 miliona eura

Edmir Škorić

Napadač Fluminensea Pedro Guilherme na meti je Real Madrida, javlja Marca.

Nije nikakva tajna da Real žudi za brazilskim talentima, pa na Santiago Bernabeuu planiraju da kupe Pedra Guilhermea, igrača koji nastupa za Fluminense.

Od 2013. godine je Real "brazilski orijentisan", a sve je počelo dovođenjem Casemira. U narednih pet godina Real je na brazilske igrače, odnosno one koji dolaze iz Brazila, potrošio više od 100 miliona eura.

U januaru 2014. godine dovedeni su Willian Jose i Pablo Teixeira, potom Abner, ali ovi igrači nisu uspijevali da izgrade ozbiljne karijere u Madridu i da naprave nešto više kao članovi slavnog kluba.

Potom je kupljen Lucas Silva iz Cruzeira za 13 miliona eura, ali ni on nije opravdao velika očekivanja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Madriđani su ovog ljeta izdvojili čak 40 miliona eura za Viniciusa, također talentovanog mladog Brazilca, a u januaru se očekuje dolazak Pedra, koji bi Madriđane trebao da košta između 20 i 25 miliona eura.

Pedro ima 21 godinu i napadač je, a za Fluminense je ove sezone u Seriji A na 19 mečeva postigao 10 golova uz dvije asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi