Real prošao u četvrtinu finala Kupa Kralja, ali navijači su razočarani

Novi poraz Kraljeva iz Madrida

Real prošao u četvrtinu finala Kupa Kralja, ali navijači su razočarani

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u četvrtinu finala Kupa Kralja nakon što su ukupnim rezultatom 3:1 u dvomeču porazili Leganes. 

Kraljevi iz Madrida su prvi meč protiv pomenutog rivala dobili prošle sedmice sa 3:0 na Santiago Bernabeu stadionu, a večeras su u revanšu izgubili 1:0.

Iako im niko nije davao pretjerane šanse, domaći se nisu predavali u revanšu i odigrali su jedan od najboljih mečeva u sezoni. Poveli su sa 1:0 u 30. minuti golom Braithwaitera, ali se tu nisu zaustavili i nastavili su do samog kraja pritiskati prema golu rivala.

U posljednjih desetak minuta su krenuli na sve ili ništa te su u tim trenucima stvorili nekoliko dobrih prilika, ali do drugog gola nikako nisu mogli. S druge strane, slavni rival je prijetio iz kontri, a jednu takvu je u gol zamalo pretvorio novi igrač Reala Brahim Diaz koji je u 89. minuti pogodio stativu.

Real se u četvrtfinalu pridružio Athletic Bilbau i Gironi koji su prošli dalje nešto ranije u toku ovog dana.

Revanš osmine finala Kupa Kralja:

Leganes - Real Madrid 1:0

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasko91
Ono je sramota za prvaka evrope!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi