Inzaghi se izvlačio na press konferenciji, a onda k'o iz topa dao komentar koji je mnoge začudio
FOTO: EPA

Mršavi bod na Nerazzure na startu nove sezone u Ligi prvaka

Inzaghi se izvlačio na press konferenciji, a onda k'o iz topa dao komentar koji je mnoge začudio

Haris Zilić

Prošlosezonski finalista Lige prvaka ekipa Intera novu sezonu je otvorila pomalo nečkivanim remijem protiv Real Sociedada rezultatom 1:1 u prvom kolu grupe D.

U Interu nisu bili zadovoljni, odigrali su daleko ispod nivoa, na kraju možda i mogu biti sretni bodom jer su se kasno probudili u večerašnjoj utakmici, a i Sociedad je imao još zrelih prilika za postizanje pogotka.

Po završetku meča održana je press konferencija na kojoj se obratio trener Nerazzura Simone Inzaghi sa nekoliko zanimljivh odgovora.

"Slažem se da nismo bili pravi, dobro smo izdržali utakmicu u određenom periodu protiv jako dobrog tima. Znali smo to, bili smo spremni, ali nismo imali uobičajen pristup, primili smo gol, onda smo imali sreće u još par situacija. Također zahvaljujući Sommeru u nekim situacijama nismo primili i drugi pogodak. Imao sam osjećaj da smo čak mogli i pobijediti na kraju, ali to bi vjerovatno bilo previše", rekao je Inzaghi.

Arnautović i Asilani su igrači Intera koji su dobili najslabiju ocjenu za nastup, inzaghi je i to prokomentarisao.

Oglasi

"Mislim da se ne možemo zaustaviti na nekoliko elemenata i komentarisati samo dva igrača, cijeli Inter je trebao bolje odigrati, uključujući i mene. Moramo čestitati protivniku, Real Sociedad je bio odličan protivnik."

Ovo bi mogla biti lijepa opomena za Inter?

"Imali smo težak period, ali večeras je protivnik bio odličan i vidjeli smo da danas nema lagane utakmice u Evropi."

Na kraju press konferencije Inzaghi se i požalio na grupu.

"Ne znam kako ste vi protumačili grupu i rekli da smo mi favoriti, ali ova grupa je veoma jaka, usuđujem se reći i najjača ove sezone. Vidjeli ste da je Real Sociedad odličan tim, Salzburg godinama igra Evropu, znamo da imaju mlad dobar tim, Benficu svi znamo, svake su godine kvalitetni, tako da je do kraja sve moguće", rekao je Inzaghi na kraju obraćanja medijima i mnoge malo ostavio zatečene posljednjom izjavom.

U drugom kolu Inter će na svom terenu dočekati Benficu koja je u prvom kolu poražena od Salzburga rezultatom 0:2.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Sociedad će u drugom kolu na gostovanje u Austriju kod Salzburga čiji je novi kapiten naš Amar Dedić.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi