Real Sociedad s pola snage do pobjede protiv Alavesa

U odličnoj su formi

Real Sociedad s pola snage do pobjede protiv Alavesa

E. Čaušević

Real Sociedad večeras je na svom terenu pobijedio Deportivo Alaves sa 3:0 u meču šestog kola španske La Lige.

Sociedad je bez većih problema došao do nova tri boda, a domaći tim riješio je sve u prvom poluvremenu. Domaći su poveli u 19. minuti kada je Odegaard sjajno uposlio Oyarzabala koji pogađa za 1:0.

Na semaforu je 2:0 bilo u 32. minuti kada je Oyarzabal asistirao, a mrežu Alavesa ovaj put zatresao je Willian Jose. Sociedad se nije tu zaustavio i desetak minuta kasnije došao je do trećeg gola.

Sudija je svirao penal za domaće, a siguran s bijele tačke bio je Oyarzabal koji pogađa za ispostavit će se konačnih 3:0. Alaves je pokušao ublažiti poraz u drugom dijelu, ali igrači ovog tima to nisu uspjeli.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Sociedad je nastavio odličnu seriju i sada je na drugom mjestu La Lige sa 13 bofova, dok je Alaves na 17. poziciji sa pet osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi