Real Sociedad slavio uz dosta muke protiv drugoligaša Mirandesa

Prvi meč polufinala Kupa Kralja

Real Sociedad slavio uz dosta muke protiv drugoligaša Mirandesa

E. Čaušević

Fudbaleri Real Sociedada večeras su pred svojim navijačima savladali drugoligaša Mirandes sa 2:1 u prvom meču polufinala Kupa Kralja.

Mirandes je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Kupa Kralja, a ovaj drugoligaš je i večeras ostavio veoma dobar utisak. Uspjeli su postići gol u gostima i sigurno da će Sociedadu biti veoma teško u revanšu da sačuva prednost.

Sociedad je do prednosti uspio da dođe u devetoj minuti kada je sudija svirao penal. Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Oyarzabal koji je pogodio za 1:0.

Nakon toga Mirandes je bio nešto bolji na terenu i gostima se to isplatilo u 39. minuti kada su poravnali na 1:1. Nakon asistencije Malse gol za veliko slavlje gostujućih navijača postigao je Aias.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, to slavlje je trajalo samo tri minute. Sociedad je u 42. minuti poveo sa 2:1 nakon što je odbijenu loptu u mrežu Mirandesa zatresao Odegaard.

Mirandes je herojski igrao u drugom dijelu i pokušao je doći do remija i ostvariti što bolji rezultat pred revanš. Gosti su nekoliko puta ozbiljno zaprijetili, ali je ostalo na kraju 2:1 što je garancija da nas u revanšu čeka spektakl.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi