Real Sociedad smijenio trenera, imenovan novi

Promjene u španskom prvoligašu

Real Sociedad smijenio trenera, imenovan novi

Španski prvoligaš Real Sociedad odlučio je smijeniti dosadašnjeg trenera Asiera Garitana.

Klub iz San Sebastiana u posljednje vrijeme bilježi katastrofalne rezultate u LaLigi, a četvrti vezani poraz rezultirao je sporazumnim raskidom saradnje sa Garitanom, što je i zvanično potvrđeno.

Na klupi Real Sociedada u narednom periodu će biti 47-godišnji Imanol Alguacil, koji je devedesetih godina imao priliku igrati za ovaj klub, a prvi tim je kao trener vodio u finišu prošle sezone.

U klubu su uvjereni da će Alguacil izvući tim iz letargije, te da će pod njegovim vodstvom krenuti bolji dani za Real Sociedad koji se u LaLigi trenutno nalazi na 15. poziciji sa 19 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alguacil će debi imati 6. januara na Santiago Bernabeu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti