Real želi 'wonderkinda' iz Francuske, ali njegova cijena je već sada astronomska
Camavinga ima samo 17 godina i standardni je član prvog tima Rennesa

Rennes će dobro zaraditi na mladom igraču

Real želi 'wonderkinda' iz Francuske, ali njegova cijena je već sada astronomska

S. Pašalić

Jedan od najvećih francuskih, ali i svjetskih talenata je na meti Real Madrida, piše L'Equipe.

Igrač Rennesa, Eduardo Camavinga koji ima samo 17 godina je svojim sjajnim igrama privukao pažnju mnogih velikih klubova, a jedan od njih je i Real Madrid.

Kraljevski klub već neko vrijeme prati mladog igrača i o tome je pisala i Marca početkom septembra, a on je ove sezone standardni član prvog tima Rennesa i upisao je 21 nastup, te postigao jedan gol.

Francuski klub je za Camavingu prije nekoliko mjeseci odredio cijenu od 60 miliona eura, ali nakon njegovih sjajnih predstava u Ligue 1, ta cijena je sada i porasla.

Prema posljednjim informacijama Rennes sada ne želi pustiti svog dragulja za manje od 100 miliona eura, a ta cijena bi u narednih godinu-dvije mogla porasti i više pa će Real morati odlučiti o svom narednom potezu.

Camavinga je postao najmlađi profesionalac u historiji Rennesa kad je debitovao u seniorskom prvenstvu 14. decembra 2018. u dobi od 16 godina i mjesec dana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

konjo
svaka budala vrijedi 100 miliona...stari Ronaldo bi u danasnje vrijeme vrijedio milijardu i po eura
3 0
hanson
U 21 utakmici on postigne 1 gol i vrijedi 100 miliona , ne daj Boze da je dao 3 gola sta bi onda bilo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti