Real zvao Contea, on ih odbio iz bizarnog, ali razumljivog razloga
Kratak i jasan odgovor italijanskog stručnjaka (Foto: EPA)

Još jedna odbijenica za Kraljeve

Real zvao Contea, on ih odbio iz bizarnog, ali razumljivog razloga

M. Šljivak

Madridski Real pokušao je jučer angažovati Antonija Contea na mjesto trenera, tvrdi Sky Sport Italia.

Kraljevi su u potrazi za novim trenerom nakon što je Zinedine Zidane odlučio podnijeti ostavku, a evropski mediji licitiraju sa raznim imenima koja bi mogla preuzeti vođenje prvaka Evrpe.

Zanimljivu vijest donio je večeras Sky Sport Italia. Predsjednik Reala Florentino Perez kontaktirao je menadžera Chelseaja Antonija Contea i ponudio mu mjesto trenera, ali ovaj je odbio.

Odgovor "ne" je stigao iz zaista bizarnog razloga. Conte je prvom čovjeku Reala saopštio kako "poštuje ugovor kojeg ima u Chelseaju" i odlučio je odbiti ponudu.

Ovakva odluka je veliko iznenađenje kada se zna da italijanskom stručnjaku u londonskom timu već traže zamjenu i da bi na mjesto menadžera tima sa Stamford Bridgea uskoro mogao sjesti Laurent Blanc.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, očigledno da Conte ne želi London napustiti bez odštete. Ako bi prihvatio ponudu Reala to bi značilo da samovoljno napušta Chelsea, dok mu otkaz, koji je već spreman donosi devet miliona funti na račun.

Real bi novog trenera trebao imenovati u narednim danima, a za sada se kao glavni favorit ističe bivši fudbaler ovog tima Guti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti