Realov direktor sasvim iskren: Nama je svaki protivnik težak

Emilio Butragueno prokomentarisao Ajax

Realov direktor sasvim iskren: Nama je svaki protivnik težak

Direktor Real Madrida Emilio Butragueno bio je vrlo oprezan u izjavi koju je dao nakon žrijeba osmine finala Lige prvaka.

Trostruki uzastopni osvajač ovog takmičenja je za protivnika dobio Ajax, a nekada proslavljeni napadač Kraljeva i Španije je poručio da će biti veoma teško.

"Nikad se ne zna, nama je svaki protivnik težak. Znam poteškoće koje nosi svaki meč, a Ajax je ekipa koja igra veoma dobro. To je miks mladih igrača i veterana i jaki su, posebno kod kuće", rekao je Butragueno, te dodao:

"Bit će to zanimljiv dvomeč. Sastaju se dva legendarna kluba koja su dio fudbalske historije, koji su doprinijeli razvoju ovog takmičenja. I Real i Ajax igraju ofanzivno, pa bi moglo biti interesantno. Bit će nam teško u svakom slučaju".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Emilio Butragueno je dodao da Real Madrid za sada igra skromnu sezonu, ali da ključni period tek dolazi.

"Za nas je ovo teška i stresna sezona, ali odlučujući mečevi počinju u februaru i martu. To je trenutak kada tim mora da bude u vrhunskon formi jer tada ako izgubiš, ispadaš iz trke".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi