Realova prednost nad Barcom kakve nije bilo od 1987. godine

Plus 10

Realova prednost nad Barcom kakve nije bilo od 1987. godine

E. Škorić

Nogometaši Real Madrida sinoć su pobijedili Rayo Vallecano s 2:1 i tako se ponovo vratili na vrh laligaške tabele.

Za razliku od Barcelone, koja je u Vigu prosula 3:0 vodstvo nad Celtom i na kraju osvojila samo bod (3:3), Real nije dozvolio iznenađenje gostima iz Vallecana, pa je slavio s 2:1.

Real nakon 12 kola ima 27 bodova, dva više od Real Sociedada i tri više od Seville, koja ima utakmicu manje. Što se Barcelone tiče, ona je čak 10 bodova iza lidera iz Madrida.

Zanimljivo je da Real ima plus 10 poslije 12 kola u odnosu na ljutog rivala prvi put nakon 1987. godine. Dakle, prošle su 34 godine otkako je zadnji put Real imao dvocifrenu bodovnu prednost u odnosu na Barcu poslije 12 ligaških utakmica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je po mnogima sada glavni favorit za titulu, u igri su i dalje timovi poput Atletico Madrida, Sociedada ili Seville, no smatra se da će i Barcelona proigrati i vratiti se u sami vrh nakon dolaska Xavija.

On će svoj debi na klupi Katalonaca imati nakon reprezentativne pauze u derbiju protiv Espanyola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
Dominacija Reala je uvijek bila do ere Mesija, Injeste i Cavija al sad se opet sve vraca na staro i ko zna kad ce Barselona opet skockat takvu ekipu. Broj titula pokazuje ko dominira u Spaniji pa i u Evropi. Samo djeca traze neka objasnjenja za dominaciju a svi znaju da je to ljubomora. Lakse je sam sebi priznat poraz ako se uvjeris da si pokraden nego da si slabiji.
8 2
Mele
Za sada ih ni 3 Xavija ne mogu popeti na vrh..Ova sezona je propala, do iduce mozda uigra neke svoje kombinacije ili dovede bolje igrace a Holandjane posalje kuci.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi