Realovi "dječaci" pregazili Melillu: Briljirali Asensio, Vinicius i Isco

Kup Kralja, šesnaestina finala

Realovi "dječaci" pregazili Melillu: Briljirali Asensio, Vinicius i Isco

Nakon što je u prvom meču slavio sa 4:0, Real je u revanš meču šesnaestine finala Kupa Kralja ugostio Melillu na svom Santiago Bernabeu i slavio pobjedu rezultatom 6:1.

Poveo je Real golom Asensija u 33. minuti nakon asistencije Carvajala, da bi Asensio dvije minute kasnije povisio na 2:0. Ovaj put mu je sjajno asistirao Vinicius Junior nakon prodora po lijevom boku.

Rezultat prvog poluvremena (3:0) postavljen je u 39. minuti. Ovaj put je Asensio bio asistent, a strijelac mladi Javier Sanchez.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Real je stigao i do četvrtog gola, pošto je Isco u 47. minuti postigao fantastičan pogodak za 4:0.

U 75. minuti je pogodio i Vinicius Junior i to iz drugog pokušaja pošto ga je u prvom uspio zaustaviti golman gostiju. Ipak, mladi Brazilac je odbijenu loptu pospremio u mrežu Melille za 5:0.

Melilla je do počasnog gola stigla u 81. minuti preko Qasmija sa bijele tačke, a konačnih 6:1 postavio je Isco dvije minute kasnije.

Iako je Real danas igrao u izmješanom sastavu, došao je i do druge ubjedljive pobjede protiv trećeligaša Melille i plasmana u osminu finala Kupa Kralja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi