Realu stiže neočakivano pojačanje: "Volio bih se vratiti..."
EPA

Impresionirao u Bundesligi

Realu stiže neočakivano pojačanje: "Volio bih se vratiti..."

Puno toga će se promijeniti u Real Madridu na kraju sezone, pišu španski mediji.

Kada se Zinedine Zidane u martu vratio na klupu "kraljevskog" kluba poručio je da će osvježiti momčad s novim imenima, što je, između ostalog, bio i jedan od uvjeta za njegov povratak.

Kako se bliži kraj sezone, tako se u tamošnjim medijima sve više piše o potencijalnim odlascima, ali i dolascima. Smatra se kako bi naljeto sreću u nekoj drugoj sredini mogli potražiti Navas, Varane, Marcelo, Kroos i Bale, a kada su u pitanju dolasci, neočekivano se u tom kontekstu pominje mladi Achraf Hakimi.

"Volio bih se vratiti"

Kraljevi su minulog ljeta ovog 20-godišnjeg defanzivca poslali na dvogodišnju posudbu u Borussiju, ali sada se špekuliše o prijevremenom povratku na Santiago Bernabeu, što je želja i samog Hakimija.

"Bilo bi sjajno kada bi se vratio u Real Madrid što je prije moguće. Lagao bih ako bih rekao nešto drugo", izjavio je Hakimi.

Ovaj marokanski reprezentativac  je u svojoj prvoj sezoni u Bundesligi naprosto eksplodirao, osim što igra redovito, uspio je postići i dva pogotka i tome dodati sedam asistencija, zbog čega je u nekoliko navrata proglašen i igračem mjeseca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I Zizu je vrlo dobro upoznat sa Hakimijevim igračkim kvalitetama, obzirom da mu je upravo on dao šansu u prvom timu Real Madrida, no ostaje svakako da se vidi šta će odlučiti francuski stručnjak.

Hakimi je inače Realovo dijete, no kako se u prvoj momčadi nije naigrao, bio je primoran otići u Bundesligu na kaljenje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi