Najgorih 90 minuta u Rebićevoj karijeri, najveća misterija je riješena i za Hrvata povratka nema

Očajna predstava na San Siru

Najgorih 90 minuta u Rebićevoj karijeri, najveća misterija je riješena i za Hrvata povratka nema

Endin Čaušević

Milan je jučer na San Siru pobijedio Lecce sa 2:0 u meču 31. kola italijanske Serije A, a nakon utakmice na velikom udaru kritika javnosti našao se hrvatski fudbaler Ante Rebić koji je odigrao cijeli meč, ali u potpunosti za zaborav.

Rossoneri su uspjeli da dođu do nova tri boda u borbi za Ligu prvaka, te će svaki bod do kraja ove sezone biti sigurno zlata vrijedan.

Junak Milana u pobjedi protiv Leccea bio je portugalski reprezentativac Rafael Leao koji je bio dvostruki strijelac.

Cijeli meč jučer je odigrao i hrvatski napadač Ante Rebić koji je igrao u samom vrhu napada, ali za 90 minuta u okršaju protiv Leccea nije uspio da napravi apsolutno ništa vrijedno pažnje. Čini se da je time riješena i misterija oko toga da li će Rebić ostati u Milanu ili ne.

Iako je Milan uspio da pobijedi na kraju se Rebić našao na žestokom udaru kritika navijača ovog kluba koji smatraju da bi Hrvat već na kraju ove sezone trebao spakovati kofere i napustiti San Siro jer igra u dosta lošoj formi.

Milosti prema Rebiću nisu imali ni italijanski mediji koji su mu dali najnižu ocjenu od svih igrača na terenu što najbolje pokazuje koliko lošu utakmicu je odigrao.

Oglasi

Mediji su jutros propisno isprozivali Rebića zbog očajne partije u jučerašnjem meču protiv Leccea, a u tome je prednjačio Corriere dello Sport.

"Istina je da on nije centralni napadač i da možda nije dobio dovoljno lopti. Ali, da li je moguće da za 90 minuta čovjek ništa nije uradio?", piše Corriere dello Sport koji je Rebiću dao ocjenu pet za jučerašnje izdanje.

Milosti prema njemu nije imala ni La Gazzetta dello Sport koja je Rebićev nastup protiv Leccea ocijenila sa 4.5.

"Rebić je dokaz koliko Milanu nedostaje Olivier Giroud. Totalno je odsječen od ekipe i ništa nije pokazao", navodi na svojoj naslovnoj stranici La Gazzetta dello Sport.

Ni ostali mediji nisu baš imali riječi pohvale za Rebića. Od Tuttosporta je također dobio ocjenu 4.5, dok su TMW i MilanNews malo bilo blaži, te su Rebiću dali ocjenu 5.5.

Također, mediji u Italiji pišu da se jučer najbolje vidjelo zbog čega u Milanu ozbiljno razmišljaju o tome da na ljeto Rebića stave na transfer listu i da je potrebno čudo da hrvatski napadač i naredne sezone bude u dresu Rossonera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rebić je u dosadašnjem dijelu sezone za Milan odigrao 29 mečeva u svim takmičenjima i dao je samo tri gola i dodao dvije asistencije.

S Milanom ima ugovor do ljeta 2025. godine, ali teško je očekivati da će ovaj 29-godišnjak do kraja istog ostati na San Siru.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti