Red Army donio do sada neviđenu odluku u Premijer ligi!

Navijači Veleža zauzeli jasan stav

Red Army donio do sada neviđenu odluku u Premijer ligi!

A. Čaušević

Najvjerniji navijači FK Velež donijeli su odluku koja u novije vrijeme nije zabilježena u Premijer ligi, ali i bh. fudbala. "Krivac" za sve je NFSBiH i pomalo nelogična odluka. 

Takmičarska komisija NFSBiH je posljednjih dana donijela odluke koje nisu u skladu sa onim što fudbal čini najpopularnijim sportom na svijetu.

Naime, odlučeno je da se neke od utakmica igraju bez navijača. To je bio slučaj sa mečem Sarajevo - Zrinjski, a isto će biti i sa duelom Sarajevo - Željezničar u Zenici.

U naredna dva meča na stadionu Rođeni neće biti gostujućih navijača i to na Veležovim mečevima protiv Borca i Zrinjskog.

Fudbal nije isti sa navijačima i bez navijača zbog čega je Red Army napravio presedan u bh. fudbalu te odlučio da na neki način bojkotuje naredni domaći meč Veleža.

Naime, navjerniji navijači Veleža su odlučili da iz navijačke solidarnosti utakmicu protiv Borca isprate izvan tribina stadiona Rođeni.

Oglasi

"Klub navijača "Red Army" Mostar će iz navijačke solidarnosti narednu ligašku utakmicu protiv FK Borac Banja Luka ispratiti izvan tribina stadiona Rođeni. Razlog tome je, naravno, onemogućivanje dolaska gostujućih navijača, a kao razlog tome navodi se da ne postoje uslovi za njihov prijem na stadionu.

Na ovaj način iskazujemo protivljenje tome, i generalno protivljenje fudbalu bez navijača, kako domaćih, tako i gostujućih. Ovim putem, također, želimo istaći da stojimo čvrsto uz ekipu i klub, i da ćemo podršku svakako iskazati na naš način, ali da isto tako stojimo čvrsto vezani za navijačke principe, kao i protiv onih kojima nije u cilju podrška i prisustvo navijača obje ekipe koje se nalaze na fudbalskom bojištu.

Mi ćemo sa ovim vidom protesta nastaviti sve dok ne budu "stečeni uslovi" za prijem gostujućih navijača, odnosno nećemo biti prisutni na tribinama, na domaćim utakmicama koje FK Velež igra protiv klubova koji imaju organizovanu navijačku grupu, a istoj nije omogućen dolazak na naš stadion, zbog toga što nisu "stečeni uslovi" za njihov prijem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nama je biti iza gola sve na svijetu i sa nestrpljenjem smo čekali povratak, ali opet smo spremni odreći se toga zbog navijačke solidaarnost i poštovanja principa ove subkulture. Fudbal se igra zbog navijača", poručili su iz Red Armyja.

Podsjećanja radi, ranije je radi odluke o zabrani dolaska gostujućih navijača na stadion Rođeni glas digao i Zrinjski zaprijetio da će uzvartiti reciprocitetnom odlukom ukoliko navijačima ovog kluba ne bude dozvoljen dolazak na derbi protiv Veleža.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Opet se prodali za sicu. Protiv zrinjskog ce svizajedno pjevati rvatske domoljubne pisme i hdz himnu.
2 12
nakopitam
Sta Čović uradi od njih. Soladarisu se i sa ćetaljima i ujkama. Ali nije ga skupo izislo. Njih 45 po cenera, to je 900 maraka. Svaka cast gospodine Čoviću!
1 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi