Redse u decembru očekuju dva meča u 24 sata na dva različita kontinenta, ali je Klopp našao rješenje

Zna se šta im je važnije

Redse u decembru očekuju dva meča u 24 sata na dva različita kontinenta, ali je Klopp našao rješenje

Endin Čaušević

Liverpool će narednog mjeseca odigrati dvije utakmice u samo 24 sata jer se poklapaju termini Carabao Cupa i nastupa na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Redse 17. decembra očekuje utakmica u Carabap Cupu protiv Aston Ville, a već narednog dana ekipa Jurgena Kloppa počinje nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu utakmicom u polufinalu protiv Flamenga.

Sigurno da u fudbalu ne viđamo tako često da jedan klub igra dva meča u samo dva dana i to na različitim kontinentima. No, Klopp je odlučio da će naći rješenje za to i da će ispoštovati veoma zgusnut raspored koji ih očekuje.

U Liverpoolu već neko vrijeme razmišljaju o tim utakmicama, a engleski mediji prenose da je Klopp već pronašao rješenje. Najbolji tim će voditi na nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu, dok će šansu u Carabao Cupu dobiti juniori Liverpoola.

Klopp će predovoditi svoj tim u Kataru na meču protiv Flamenga, a meč protiv Aston Ville s klupe će voditi Neil Critcley koji je inače tim U23 ekipa s Anfielda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kapiten Liverpoola protiv Aston Ville će biti 18-godišnji Curtis Jones, a pored njega će tu igrati njegovi vršnjaci bez ijednog iskusnijeg fudbalera iz prvog tima Redsa. Klopp najjači tim želi da vodi u Katar i jasno je da mu nastup na Carabao Cupu više i nije toliko bitan.

On je čak govorio da će se ekipa povući iz ovog takmičenja, ali je odlučio ipak da ispoštuje Carabao Cup iako će Aston Villa sigurno biti favorit u okršaju protiv juniora s Anfielda.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dda27
Opet nam ponovite iduce sedmice ovu vijest da dobro zapamtimo ?
2 0
ljiljan
vijest stara brat bratu 20 dana
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi