Klopp objasnio zašto je Firmino ostao na klupi

Očekuje ih paklen raspored

Klopp objasnio zašto je Firmino ostao na klupi

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola igraju trenutno na svom terenu protiv Newcastlea meč petog kola Premiershipa.

Jurgen Klopp je napravio nekoliko promjena u sastavu za ovu utakmicu, a ono što je najviše iznenadilo jeste odluka da Roberto Firmino ostane na klupi, a umjesto njega od prve minute igra Divock Origi.

Pored Firmina na klupi su još Jordan Henderson i James Milner, no prije samog početka meča Klopp je objasnio da je to uradio jer želi odmoriti ove igrače nakon reprezentativnih nastupa.

Pred Redsima je itekako zgusnut raspored s obzirom da počinje i Liga prvaka naredne sedmice i Klopp je odlučio da odmori nekoliko igrača koji čine okosnicu ekipe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Moramo o svemu razmišljati. Oni su spremi za igru, ali razmišljamo i o ostalim mečevima. Napravili smo promjene, ali moguće je da će oni igrati u drugom poluvremenu. Bitno je da su igrači odmorni jer nas očekuje paklen tempo", rekao je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi