Redsi na udaru: "S ovim je izgubljeno poštovanje, jadan ovaj Liverpool"

Legendarni kapiten bez dlake na jeziku

Redsi na udaru: "S ovim je izgubljeno poštovanje, jadan ovaj Liverpool"

A. Čaušević

Liverpool je danas sve neigračko osoblje poslao na odmor dok traje pandemija koronavirusa i zbog toga slavni klub s Anfield Roada trpi žestoke kritike. 

Iz još uvijek aktuelnog prvaka Evrope su saopštili kako će Liverpool za taj period pokriti 20 % plate, dok će preostalih 80 % plaćati država.

Redsi su uprihodili oko 600 miliona eura, dok je zarada prije oporezivanja iznosila 50 miliona. To je glavni razlog zašto je potez da se neigračko osoblje pošalje na prinudan odmor iznenadilo mnoge.

U kritikama je prednjačio legendarni kapiten Jamie Carragher koji je tokom karijere čak 17 godina nastupao za Liverpool. Bivši defanzivac je klub nazvao jadnim.

"Jurgen Klopp je pokazao suosjećanje za sve na početku ove pandemije, a stariji igrači su spremni smanjiti plaće, međutim sada je izgubljeno svo poštovanje i dobra volja, jadan ovaj Liverpool," poručio je Carragher na Twitteru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, prije Liverpoola za slične poteze su se odlučili Tottenham, Newcastle United, Bournemouth, Norwich City te nekoliko klubova iz Championshipa.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupomoting
Da je city u pitanju bilo bi pljuvanja al' posto je liverpool moze proci!
8 2
xavi26
A mi se onda pitamo zasto je FIS dio svojih radnika poslao na biro!?
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi