Slijepi navijač Liverpoola će od sada moći da gleda utakmice

Uz pomoć posebne kacige

Slijepi navijač Liverpoola će od sada moći da gleda utakmice

Admin Čaušević

Mnogi će reći da je fudbal više od sporta. Ova uzbudljiva igra tokom godina kod čovjeka izazove razne emocije, od onih tuge do radosti.

Za fudbalskog fanatika koji navija za neki elitni ili lokalni klub nema ništa draže od utakmice vikendom, međutim pojedini navijači nemaju tu sreću da uživaju u potpunosti.

Jedan navijač Liverpoola, 41-godišnji Ian Wood od svoje pete godine je slijep, ali svejedno sa tribina Anfield Roada bodri popularne Redse.

Međutim, sada će Wood imati priliku da osjeti dešavanja sa terena kao i ostali navijači uz pomoć Roovision kacige.

"Ovo mi je promijenilo život. Još kao dječak sam dolazio na utakmice i sjećam se da u 90-im nije bilo ni komentatora, a sada imam ovo. Ovo je nevjerovatno", rekao je Wood.

"Nakon godina slušanja sa strane, sada zapravo mogu galamiti na sudiju da nije bio penal ako mi se ne svidi ono što ne vidi. Ne mogu pročitati imena na dresovima, ali mogu reći ko ima loptu", dodao je Wood.

Inače, Woodu je u funkciji samo 5 % vida zbog čega kaciga funkcionište što nije slučaj za osobe s manjim procentom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim da sa tribina gleda utakmice kaciga je Woodu pomogla i u ostalim aspektima života te tako sada može ići na koncerte.

"Koristim je u kafiću kako bi gledao utakmice na televiziji i razgovarao sa ostalim navijačima. Ali ne samo za fudbal, koristio sam je i za koncert U2 grupe", rekao je strastveni navijač Redsa.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi