Zbog odličnih rezultata u Evropi promijenjeni termini pojedinih mečeva Premiershipa

Nakon što su Holanđani izašli u susret Ajaxu

Zbog odličnih rezultata u Evropi promijenjeni termini pojedinih mečeva Premiershipa

A. Čaušević

Rukovodstvo Premiershipa izašlo je u susret Liverpoolu i Tottenhamu pred njihove polufinalne mečeve Lige prvaka. 

Redi su u nedjelju 5. maja trebali igrati protiv Newcastlea u gostima, dok je planirano da Spursi dan kasnije gostuju Bournemouthu. Oba ta meča će se igrati u subotu 4. maja, a tačan početak susreta nije određen.

Promjena termina utjecala je i na raspored Manchester Cityja koji će tako susret s Leicester Cityjem igrati 6. maja.

Ovo znači da će aktuelni prvak pretposljednje kolo Premiershipa igrati prije Liverpoola kada bi moglo biti i poznato ko će biti novi prvak.

Pomjereni su i mečevi Chelseja i Arsenala koji su se plasirali u polufinale Evropa lige. Plavci će petog maja dočekati Watford od 15 sati, dok će od 17:30 Topnici biti domaćini Brightonu.

Čitava Holandija je uz Ajax: Mijenja se raspored domaćeg prvenstva zbog Lige prvaka

Ajax je već ostvario veliki uspjeh plasmanom u polufinale Lige prvaka. Kopljanici su eliminisali Real i Juventus i zasluženo došli do polufinala i megdana sa Tottenhamom.

Mnoge Ajaxovi mladići podsjećaju na legendarnu generaciju koja je 1995. godine podigla trofej osvajača Lige prvaka, a sada im svi u Holandiji žele pomići da barem dođu do finala.

Naime, Fudbalska asocijacija Holandije (KNVB) je nakon razgovora sa predstavnicima ostalih klubova Eredivizije odlučila promijeniti raspored odigravanja prvenstvenih mečeva zbog Ajaxovih obaveza u Ligi prvaka.

Tako će se pomjerati 33. kolo Eredivizije. Ajax je susret 33. kola domaćeg šampionata protiv De Graafschapa trebao igrati u nedjelju, 28. aprila, samo dva dana pred duel polufinala LP sa Tottenhamom, ali će pomenuta prvenstvena utakmice biti pomjerena.

Prvobitno je planirano da se utakmica pomjeri sa petak, 26. april, ali se od takvog scenarija odustalo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čelnici KNVB-a su odlučili da se pomjeri kompletno 33. kolo Eredivizije, pa će se ono odigrati u srijedu, 15. maja.

Tako će zapravo 33. kolo biti posljednje u sezoni pošto će 34. biti odigrano tri dana ranije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi