Razlog zbog kojeg je navijač Evertona u kupaćem uletio na teren je fenomenalan

'Mnogi su pomislili da sam lud'

Razlog zbog kojeg je navijač Evertona u kupaćem uletio na teren je fenomenalan

S. Grebović

Liverpool je prošlu noć u okviru 3. kola engleskog FA Kupa na svom terenu slavio u gradskom derbiju protiv Evertona minimalnim rezultatom 1:0.

Klopp je izveo bukvalno treću postavu na ovom susretu i priliku dao mladim igračima kao što su Neco Williams (18), Curtis Jones (19), Pedro Chrivella (22) ili Harvey Elliott (16). Od iskusnijih i standardnijih igrača u timu su tek Divock Origi, Adam Lallana, James Milner i Joe Gomez.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno Evrtonu da makar izbjegne poraz iako su Kramele nastupile u najjačem mogućem sastavu. Na kraju je bilo 1:0 za Redse, a gol odluke bio je djelo Jonesa.

Ovaj će susret osim te činjenice ostati upamćem i po jednom zanimljivom detalju. Izvjesni Michael Cullen je neposredno pred početak utakmice utrčao na teren, a na sebi je imao samo kupaći kostim i kapu i takav je proklizao po travnjaku Anfielda.

"Na putu do stadiona me je znala zaustavljati policija i pitati jesam li dobro jer su vjerovatno mislili da sam lud. Kada sam im rekao: 'Ma sve je OK, samo šetam', pustili su me dalje i to je to. Bili su jako dragi", izjavio je ovaj navijač.

Razlog zbog kojeg se odlučio na ovaj potez je humanitarne prirode, jer je on na taj način želio prikupiti 100.000 funti za potrebitu djecu i to je učinio hodajući s kantom od John O' Groatsa do Land's Enda (oko 1610 km), a finiš linija bio je upravo Anfield i veliki gradski derbi Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U žižu javnosti dospio je prije pet godina kada je preplivao Sueski kanal u istoj modnoj kombinaciji, također zbog humanitarne akcije, nakon čega je dobio nadimak Speedo Mick.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi