Reflektori, ipak, neće biti uslov za licencu
Prije početka ovesezone iz FSBiH su najavili da će reflektori biti uslov za licencu za narednu. Ipak, došlo je do promjene.

Tek od sezone 2019/2020

Reflektori, ipak, neće biti uslov za licencu · Ekskluzivno

A. Beganović

Bosanskohercegovački klubovi na svojim stadionima niti u narednoj sezoni neće morati imati reflektore kako bi dobili licencu za učešće u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, saznaje SportSport.ba.

Prije početka aktuelne sezone donešena je odluka da će jedan od uslova prilikom licenciranja za sezonu 2018/2019/ biti i reflektori, odnosno da će se utakmice moći igrati samo na stadionima koji imaju reflektore.

Međutim, SportSport.ba je došao do informacija da je ovaj uslov pomjeren za još jednu sezonu, a ovo nam je potvrdio i sekretar Izvršnog odbora i v. d. stručnog saradnika za stadione i sigurnost FSBiH, Nihad Hodžić.

"Istina je, radi se o formalnom pomjeranju iz da tako kažem praktičnih razloga, Reflektori će biti uslov za licencu od sezone 2019/2020, a na ovom projektu se radi ozbiljno, a očekujemo i podršku od UEFA-e", istakao je Hodžić.

Top Komentari

komedija
Koji ce nam kurac reflektori. Najbolje da se ugasi liga.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi